kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Manevi değerlerle ilişkiniz cüzdanınızla sınırlı

TÜSİAD'a sert yanıt veren MHP lideri Devlet Bahçeli "Milli değerlere düşmanlığı neredeyse varlık sebebi haline getirenler hakkındaki kanaatlerimiz değişmez" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Manevi değerlerle ilişkiniz cüzdanınızla sınırlı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TÜSİAD'ın (Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği) önceki gün partisine yönelik yaptığı "Demokrasi sicili yıllardır belli olanların kendilerine demokrasi dersi veremeyeceği" yönündeki açıklamasına sert bir üslupla yanıt verdi. Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye'nin ortak milli ve manevi değerleri etrafında birleşmek bir vatanseverlik borcudur. Bu alandaki sicili bilinenlerin, bu değerlerle ilişkisi sadece cüzdanlarıyla sınırlı olanların milliyetçilikten, demokrasi üslubu ve sicilinden bahsetmeleri sapla samanı karıştırmaktan başka bir anlam ifade etmeyecektir" dedi.

'TÜSİAD İSİMLİ BİR KURULUŞ'
Partisinin Meclis Grubu'nda salı günü türban tartışmasıyla ilgili açıklamalarını isim vermeden eleştiren Bahçeli'ye TÜSİAD'ın yanıtı kendisinin veya MHP'nin ismi geçmeden verilmişti. Ancak Bahçeli, dünkü açıklamasında TÜSİAD'ı isim vererek eleştirdi. Açıklama "TÜSİAD isimli kuruluş" ifadesiyle başladı. TÜSİAD'ın açıklamasının "vicdanlarını temizleme telaşı" olduğunu belirten Bahçeli, "Söz konusu kuruluşun Türkiye'nin milli çıkarlarını ve milli birliğini ilgilendiren konulardaki duruşu herkesin malumudur" dedi. Kıbrıs, Rum Patrikhanesi, Heybeliada Papaz Okulu, cemaat vakıfları, Türk milli kimliği, Kürtçe eğitim ve TCK 301 gibi konularda AB'den gelen dayatmaların sürekli TÜSİAD tarafından savunulduğunu belirten Bahçeli, şöyle konuştu:

AKP'NİN KOLTUK DEĞNEĞİ
"Aynı kuruluşun AKP'nin son beşbuçuk yıldır izlediği ve bugün Türkiye'yi bir bataklığa sürükleyen ekonomik politikalarının en hararetli destekçisi olduğu; Türkiye'nin bölünme modelleri ve parçalanma reçetelerinin çağdaşlaşma adına misyonerliğini yaptığı; AB hayal yolculuğunda AKP'ye koltuk değneği olmayı içine sindirebildiği ve 22 Temmuz seçimlerinden önce, şimdi şikayet ettiği sözde ekonomik ve siyasi istikrarın sürmesi gerekçesiyle AKP'yi desteklediğini açıkça ilan ederek taraf olduğu da bilinen bir gerçektir." TÜSİAD'ın demokratikleşmeden dem vurmasını tebüssümle karşıladıklarını ifade eden Bahçeli, açıklamasında "Söz konusu kuruluşun MHP'ye ve temsil ettiği fikriyata karşı hasmane tutumunun, kökleri çok derinlere giden uzun bir geçmişi bulunmaktadır" iddiasında bulundu. MHP'nin yatırım, üretim ve istihdama katkısı bulunan sermayeye bugüne kadar saygılı olduğunu ve takdir ettiğini belirten Bahçeli, "Ancak, Milliyetçi Hareket'e ve milli değerlere düşmanlığı neredeyse varlık sebebi ve rüşt ispatı vasıtası haline getirenler hakkındaki kanaatimiz ise hiç değişmemiştir" dedi.