kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çiçek: Kimse kendini anayasa mahkemesi’nin yerine koymasın

Yeni Haber
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, türbanın üniversitelerde serbest kalmasına yönelik Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili eleştirilere, "Kimse kendini Anayasa Mahkemesi'nin yerine koyarak fikir beyan etmesin" karşılığını verdi. Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın açıklamasına dönük dünkü sözlerine açıklık getirdi.

Meclis'te gazetecilerin türban eleştirilerine yönelik soruları yanıtlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, şimdiden bir takım makamların kararlara ipotek koymasını hukuka saygısızlık olarak değerlendirdi. Çiçek, "Herkes hukuka saygılı olacak. Herkesin sorumluluk alanı bellidir. Biz de yasama görevimizi yerine getiriyoruz. Şimdiden bir takım makamlar kararlara ipotek koymasın, herkes hukuka saygılı olmak zorundadır" dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın türban ile ilgili sözlerine, "Şahsi kanaatidir" açıklamalarına açıklık getirdi. Kuzu sözlerinin basına yanlış yansıdığını belirterek, "Şahsi kanaatidir değerlendirmesinde bulunurken, görüş anlamında söylemiştim. Sayın Büyükanıt, çok saygın, çok sorumlu önemli bir devlet adamıdır. Ben kendilerini çok severim, sayarım ve de görüştüğüm birisidir. Ben şahsi derken, tespiti anlamında söyledim. Bizim dışımızda anlamında demedim. Kurum dışında şahsi görüşü anlamından demedim. Sözlerim farklı yansıdı" dedi.

Kuzu, Genelkurmay'a yönelik sözlerine ilişkin konuşmasına şöyle devam etti :

"Tepki göstermek için değil, Anayasa Komisyonu Başkanı olarak bir açıklama sordunuz ben de yaptım. Tespit ettiği bir hususu şahsi görüşü derken, kurum ve bizim dışımızda bir görüş diye söylemedim."

(ANKA)