kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yazıcıoğlu: Detaylarla boğuşuyoruz, utanıyorum

Yeni Haber
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'de türban meselesinden daha acil ve öncelikli sorunlar olduğunu belirterek siyasilerin detaylarla boğuştuğunu söyledi.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Büro Memurları sendikası Genel Başkanı Yusuf Yazgan, olağan genel kurula davet etmek amacıyla BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Yazıcıoğlu, AKP ve MHP arasında varılan mutabakatın eksiklikleri olduğunu ifade ederek, yinede sürece devam edilmesi gerektiğini kaydetti.

Yazıcıoğlu, türban sorununda bugün gelinen noktanın utanç verici olduğunu kaydederek, "Küresel ekonomik krizin, işsizliğin, bilimin konuşulması gerekirken biz başörtüsü bağlama şeklinde takıldık. Fiyonk yaparsak Türkiye kurtulur, iğne takarsak rejim elden gider mi diye tartışıyoruz. Gelecek nesiller bizi uzaylı gibi görecek. Utanıyorum" dedi.

Anayasa da yapılacak olan değişikliklerin yeni yasaklar doğurmayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini kaydeden Yazıcıoğlu, siyasi partilerin sorunları çözme yolunda sivil toplum örgütleri ile beraber hareket etmesi gerektiğini ifade etti. CHP'nin türban ile ilgili tutumunu da değerlendiren Yazıcıoğlu, "Sürece iştirak etmelidir. Türbanı rejim sorununa dönüştürüp, ülkede gerginlik ve gerilim yaratmamalıdır. Yasakçı Yasakçı değerlere destek anlayışını siyaset olarak algılayanlar zaman içinde kelaynaklar gibi kalacaklardır" dedi.

TÜSİAD DEVLETİ YÖNETMEYE ÇALIŞIYOR

TÜSİAD'ın türbana ilişkin yaptığı açıklamayı da değerlendiren Yazıcıoğlu, "Yaklaşımları beni hiç şaşırtmadı. TÜSİAD her zaman ekonomik sorunlardan çok ülkenin bir takım inanç değerlerine yönelik karşıtlığıyla tanındı. 'Sermaye benim elimde, ben olmadan siz olamazsınız, o yüzden benim istediğim gibi yöneteceksiniz' anlayışına sahipler. Devleti yönetmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

(ANKA)