kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çelik'in "türbanı" liselere taşıdığı iddiası Mecliste

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in "Valilere, sarıklı, cüppeli, türbanlı, peçeli öğrencilerin sınavlara alınması için sözlü talimat verdiği" yönündeki iddialar Meclis gündemine taşındı.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Çelik'in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. İnce, Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği'nin 45. maddesinde geçen "Sınavlarda, kılık kıyafetin öğrencinin rahatlıkla tanınmasını sağlayacak şekilde sade ve temiz olması esastır" ibaresinin Danıştay tarafından muğlak bulunarak iptal edildiğini hatırlatarak, Çelik'in Danıştay'ın iptal kararının uygulanması yönünde bir genelge yayınlayıp yayınlamadığını sordu.

Geçen hafta sonu yapılan Açık Öğretim Lisesi sınavlarına peçeli ve sarıklı kişilerin girdiğini kaydeden İnce, Çelik'e, "İl Valilerine sarıklı, cüppeli türbanlı, peçeli öğrencilerin sınavlara alınması yönünde sözlü talimat verdiğiniz yönündeki iddialar doğru mudur?" sorusunu sordu. İnce iddiaların doğru olması durumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "türban serbestisinin üniversiteler dışında hiçbir kurumu kapsamayacağı" yönündeki sözlerinin doğru olmadığının göstergesi olduğunu kaydederek, "Üniversitelerden sonra Açık Öğretim Liselerinde yapılan bu uygulama türban konusunda aşama aşama mesafe kat edileceğinin bir göstergesi midir?" sorusuna yanıt istedi.

(ANKA)