kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türk-Kızılderili yakınlaşması Ermenileri kızdırdı

Yeni Haber
Geçtiğimiz günlerde, New York'ta İstanbul Üniversitesi Mezun Amerika Derneği (İÜMEZUSA)tarafından düzenlenen bir panelde, Türkler ile Kızılderililer arasında çok sayıda ortak bağlantının olduğunun ortaya çıkması ve bunun ABD'de kamuoyunda da dikkat çekmesi, ABD'deki Ermeni Lobisini kızdırdı.

Organizasyonu gerçekleştiren derneğe, email, fax ve telefon yoluyla ulaşan çok sayıda Ermeni, paneli eleştirdi. Ermeniler, dernek yöneticilerine tepkilerini dile getirerek, ABD'de Kızılderililer ile Türkler arasında ki yakınlaşmadan duydukları rahatsızlık ve kızgınlıklarını ilettiler.



KIZILDERİLİLERE YAKLAŞARAK SOYKIRIM İDDİALARINDAN KURTULAMAZSINIZ


Derneğin web sitesini mail yolu ile bombardımana tutan Ermeniler, Kızılderili lobisine yaklaşmak ile sözde Ermeni soykırımı konusunda Türklerin kurtuluşunun olmadığını dile getirdi. Gelen e-maillerin bazılarında ise "Siz elit Türkler olarak eninde sonunda bunu kabul edeceksiniz ve sonra da Osmanlıyı suçlayacaksınız" şeklinde ifadeler de bulunuldu. Ermeniler, dernek yetkililerine telefon ve e mail ile yoluyla ulaşarak, ABD Senatosu'ndaki Kızılderililer komitesinde yer alan senatörlere yakınlaşmanın hiç bir şeyi çözmeyeceğini de belirterek, "ABD'de kime yaklaşırsanız yaklaşın, bu yolda yaptığımız çalışmaları asla engelleyemeyeceksiniz. Soykırımı kabul edeceksiniz" şeklinde tepkide bulundular.

İÜMEZUSA Başkanı Ali Çınar, henüz panelin yeni bitmesine rağmen, Ermenilerden böyle bir tepki aldıkları için çok şaşırmadıklarını belirterek, "Türk Amerikan toplumu, Amerika'da Kızılderililer dâhil diğer etnik gruplar ile yakınlaşmak ve sosyal, kültürel ve lobicilik anlamında ortak çalışmalar yapması zorunludur" dedi.

Çınar, ABD'nin yüzde 21,6'sının etnik kökenden gelen kişilerden oluştuğunu belirterek, "Her konuyu çok yakından takip ediyoruz, panel amacına ulaşmıştır ve çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecektir. Mart veya Nisan ayında sözde Ermeni tasarısının tekrar gündeme gelecek, bu tür tepkilerin bizi asla yıldıramayacak. Aslında bu tür tepkiler bizim ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu göstermektedir" diye konuştu.

(ANKA)