kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sağlık turu

Tembelin ömrü daha kısa oluyor
İngiltere'deki King's College London'da yapılan ve 2 bin 401 ikiz üzerinde yapılan araştırma, tembellerin daha kısa yaşadığını ortaya koydu. Araştırmada uzmanlar ikizlerin sağlık durumlarını kontrol ettikten sonra sorular sordu. Uzmanlar sağlıklı ve uzun bir yaşam için haftada en az 3 saat düzenli spor yapılması gerektiği söyledi.

Kadın 44, erkek 50'sinde mutsuz
İngiltere'deki Warwick Üniversitesi'nden Andrew Oswald ile ABD'deki Dartmouth Üniversitesi'nden David Blanchflower'in 80 ülkeden 2 milyon kişi üzerinde yaptığı araştırmada, kadınların ve erkeklerin en çok 40 ile 50 yaşlar arasında mutsuz olduğu tespit edildi. Araştırmaya zengin, fakir, evli, dul, iyi iş sahibi insanlar katıldı. Uzmanlar bu yaşta yaşanan bunalımın sosyal statüyle alakası olmadığını belirtiyor.

Yaşlanmaya karşı haftada 3 saat spor
İngiltere'deki King Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, haftada 3 saat egzersizin yaşlanmayı önlediği gibi 10 yıl gençleştirdiği tespit edildi. Haftada 199 dakika tenis oynayan, koşan veya aerobik yapan kişilerin, yapmayanlar ya da az yapanlara göre gençleştiği tespit edildi. 44 yaşındaki Avustralyalı ünlü model Elle Macpherson, spor yapıp genç kalanlara örnek olarak gösterildi.