kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Toptan, Baykal'a sahip çıktı
TBMM Başkanı Köksal Toptan, türban konusunda hükümete sert tepki gösteren CHP lideri Deniz Baykal'a " Hasassiyetlerine saygı göstermek lazım" diyerek destek verdi. "Keyfi yasa yapamayız" diyen Toptan, "Anayasa değişikliği yaparken, Anayasanın 1,2 ve 3'üncü maddesini değiştiremeyiz. Bir öneri gelse, Anayasanın 2. maddesinde değişiklik içerse, TBMM Başkanlığı onu işleme koyamaz" dedi.

El Kaide operasyonu
24 Ocakta Gaziantep'te, El Kaide'ye yönelik operasyon kapsamında Gaziantep'te ve İstanbul'da toplam 6 kişi daha gözaltına alındı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan sanık sayısı 25'e yükseldi.

Türkiye kadın-erkek eşitliğinde geri

AB Komisyonu'nun "Kadın Erkek Eşitliği 2008'' raporu açıklandı. Raporda Türkiye'de kadın erkek eşitliğindeki uçurumun istihdam, parlamentoda temsil ve yönetici kademelerde temsil gibi alanlarda büyük olduğu belirtildi. Raporda AB'de kadınların çalışma hayatında nitelikli iş ve ücret gibi sorunlarla karşılaştıkları da bildirildi.

DTP konfederasyon istedi

DTP Diyarbakır İl Başkanlığı için olağanüstü kongreye gidildi. Kongrenin yapıldığı salonda İstiklal Marşı okunmadı, ancak Türk Bayrağı asıldı, Kongrede konuşan Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, "Sayın Öcalan'ın Kürt sorununa getirdiği demokratik özerlik çözüm önerisiyle sorun çözülür. Her özerk bölge kendi dilini konuşsun. İşte size çözüm" dedi.