kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Genç Siviller

"Ergenekon çetesi yakalandı. Kim bunlar? Onlar buzdağının görünen kısmı. Onlar, küçük yaştan beri iktidar sahiplerinin gaflet, dalalet hatta hıyanet içinde olabilecekleri ezberletilenler. Onlar mesele vatansa gerisinin teferruat olduğu öğretilenler. Onlar, aslında en az suçlu olanlar. Onların suçu, " vatan satılıyor " diyenin yardımına satırla varmaktı. Onların suçu, " Ülke bölünüyor, irtica hortladı, rejim tehlikede" diyenin derdine çare olmaktı. Azmettiriciler hâlâ dışarıda. Şemdinli, hâlâ karanlıkta; Ferhat Sarıkaya, hâlâ mesleğinden uzakta. Darbeyi haber veren Nokta dergisi hâlâ kapalı. Büyükler hâlâ görev başında. Korkmak yok! Kazmaya devam!"
Genç Sivillerin bildirisini okuyunca hatırladığım cümleler:
- 14 Şubat 2007'de, ABD'den seslendi Org. Yaşar Büyükanıt: "1923'ten bu yana Türkiye, varlığını tehdit edici bu kadar ciddi tehlike ve risklerle karşı karşıya kalmamıştı."
14 Nisan 2007'de, Cumhurbaşkanı Necdet Sezer, hem de Harp Akademileri'nde, genç subaylara tehlikeyi hatırlattı : "Hiçbir dönemde olmadığı kadar Türkiye irtica tehdidi altında."
Ve Cumhuriyet gazetesi : "Tehlikenin farkında mısınız?"