kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
1997’de yaşanan 28 Şubat müdahalesi öncesi gündemde olan Aczmendilerin kıyafeti çok tartışılmıştı.

Türbana cübbe ve bikini ayarı

Ergun AKSOY ANKARA
MHP ile üniversitelerde türban serbestisi sağlayacak anayasa değişikliği için bir araya gelecek olan AKP, türbanla birlikte cübbe, sarık, şalvar, mayoya vize çıkmasını engelleyecek formülü buldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Türbana cübbe ve bikini ayarı
AK Parti üniversitelere türban serbestisi getirilmesiyle birlikte ortaya çıkabilecek sorunları aşmak için formülü buldu. AK Partili yöneticiler, bugün MHP'ye anayasanın eğitim ve öğretim hakkını düzenleyen 42. maddesinde, 'Devrim Kanunları ve genel ahlaka aykırı olmamak kaydıyla' hükümlerinin yerleştirilmesini önerecek. Devrim Kanunları'yla cübbe, sarık ve şalvarın önünün kesilmesi, 'genel ahlaka aykırı' tanımıyla da mayo ve bikiniyle üniversitelere girilmesinin engellenmesi tasarlanıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve yeni anayasa taslağının mimarı Prof. Dr. Ergun Özbudun'la İstanbul'da yaptığı zirvede, türbanla ilgili anayasada yapılacak değişiklik ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Toplantıya katılan AK Parti'liler ve Prof. Dr. Ergun Özbudun, 42. maddede kapsamlı bir değişiklik yapılmaması halinde sorunlar yaşanabileceği uyarısında bulundular. Bu sorunların başında ise türban serbestisiyle birlikte cübbe, sarık, şalvar, mayo ve bikiniyle üniversitelere girilmesinin önünün açılabileceğine dikkat çekildi. Erdoğan, değişiklikte kaygıların giderilmesi talimatı verirken, AK Parti'liler 42. maddeye iki koşul eklenerek MHP'ye sunulmasını kararlaştırdı. İşte 42 madde: AK Parti'nin 42. maddeyle ilgili düzenlemesi şöyle: "Yüksek öğretimde kılık ve kıyafet devrim kanunlarına, genel ahlaka ve anayasada gösterilen temel hak ve hürriyetlerin kötüye kullanılmasını engelleyen sınırlamalara aykırı olmamak kaydıyla serbesttir..."

MUZAKERELER SÜRER
AK Partili üst düzey bir yönetici MHP ile bugün yapacakları toplantı için şunları söyledi: "Yapacağımız düzenlemede boşluk olmamalı ve farklı anlamlara çekilmemeli. MHP ile müzakereler sürer. Amaç sorunu yapacağımız düzenlemeyle sorun haline getirmemek. En kısa zamanda değişiklik teklifi hazırlanır."