kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

NYT'dan Ergenekon operasyonu yorumu

Yeni Haber
İstanbul'da yürütülen "Ergenekon Operasyonu" Amerikan New York Times gazetesine haber oldu. Gazete, söz konusu haberinde Ergenekon operasyonuna dikkat çekti ve geçmişte olduğu gibi grubu yargılama konusunda başarılı olup olunamayacağının belli olmadığı yorumunu yaptı.

New York Times, Türkiye muhabiri Sabrina Tavernise imzalı haberinde Ergenekon Operasyonu'nun "Aşırı milliyetçilere karşı çok uzun yıllardan sonra gerçekleştirilen en büyük operasyon olduğu"na dikkat çekti.

"Yabancı düşmanı" olarak nitelendirdiği aşırı milliyetçi grubun üç Hıristiyan misyonerin ve gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesi olayları ile bağlantı kuşkusunun bulunduğunu belirten gazete, Türk basınının, grubu, Soğuk Savaş döneminde Avrupa'da olası bir Sovyet işgaline karşı İngiltere ve ABD'nin teşvik ettikleri anti komünist paramiliter organizasyonlara benzettiklerine işaret etti. Gazete, Ergenekon Operasyonu'na ilişkin şu görüşleri de dile getirdi:

"Bu grubun askeriyeyi, yargıyı ve ülkenin bürokrasisinin büyük bir bölümünü kontrol eden katı laik elitin eski tüfekleri ile ne ölçüde bağlantılı olduğu belli değil. İki grup, Türkiye konusunda dinsel ve etnik azınlıklar ile bozulmayan saf Türk-Müslüman milletine dayalı benzer şoven vizyona sahip".

NYT, Türk otoritelerinin geçmişte yaşandığı gibi grup hakkındaki yasal işlemlerde başarı sağlanabileceğinin belli olmadığını da savundu.

(ANKA)