kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İstanbul'da kar saat 17'de başlayacak

Yeni Haber
İstanbul'da bu sabah saat 05.00'den itibaren etkili olacağı belirtilen kar yağışının, akşam saat 16.00-17.00 sıralarında başlaması bekleniyor. ..
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) tüm birimler dün geceden itibaren kar yağışına karşı çalışmalara başladı. Bu kapsamda 255 noktada 3 bin 668 personel, 1038 araç, 160 bin ton tuz ve 2 bin 100 ton solüsyon hazır tutuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da AKOM'da dün geceden itibaren çalışmaları yerinde inceleyerek sürekli bilgi alıyor. Merkezden 175 kamera aracılığıyla trafik izlenerek anında müdahale ediliyor.Sabah saatlerinde boğaz köprülerinde yaşanan trafik yoğunluğu, Boğaziçi Köprüsü Avrupa yakasına geçişte halen devam ediyor.İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez otomatik yol meteoroloji gözlem sensörleri kurarak işletmeye aldı. İstanbul'un 25 noktasına kurulan sensörler aracılığıyla yoldaki buzlanma durumuna ilişkin 3 saat önceden uyarı yapılacak ve ekipler o bölgelerde tuzlama çalışması ile sorunu çözecek.

Elektronik olarak hava ölçümü yapan sensörler, verileri uydu aracılığıyla AKOM'a iletecek. Sensörler, aralarında Haliç Köprüsü, Gaziosmanpaşa 02 Otoyolu, Kavacık-Beykoz bağlantı yolu, Barbaros Bulvarı, Atatürk Havalimanı kavşağı, D-100 Karayolu Haramidere, D-100 Karayolu Büyükçekmece 'S' virajlarının da aralarında bulunduğu 25 noktaya yerleştirildi.

Bu arada, meteorolojiden alınan bilgiye göre, bu sabah saat 05.00'den itibaren başlaması beklenen kar yağışı gerçekleşmedi. Yağmur şeklinde devam eden yağışın, poyrazla birlikte saat 16.00-17.00'den itibaren kara dönüşmesi bekleniyor. Etkili kar yağışı ise gece yarısından sonra başlayacak. Kar kalınlığının yarın şehir merkezinde 4-5, yüksek kesimlerde de 8-10 santimetre olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları mecbur kalmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları, çıkanları da mutlaka kar lastiği takmaları ya da araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları konusunda uyardı. Öte yandan, İstanbul'un yüksek kesimlerinde sulu kar şeklinde yağışın başladığı belirtildi.