kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
ŞİRİN SEVER

Yassah hemşerim!

Türkiye ezelden beri yasaklar, sansürler ülkesiydi. Liste uzar gider. Nazım Hikmet yasaktı, Yılmaz Güney yasaktı, sol kitaplar yasaktı, arabesk söyleyenin TRT'ye çıkması yasaktı, kumarhaneler yasaktı, çimlere basmak yasaktı, türban hepten yasaktı... Şimdi bunlara son günlerde ardı ardına yeni yasaklar ekleniyor. Bunlar öyle yasaklar ki bırakın 'antidemokratik olmayı' resmen komik oluyoruz, daha da ötesi dünya aleme rezil oluyoruz!
* Örneğin Türkiye de; pek çok ülkede olduğu gibi sigara içme yasağının kapsamını genişletti. Artık kapalı mekanlarda, ulaşım araçlarında hatta statta bile sigara yasak! Çok güzel... Komik olan bu değil zaten; sigara yasak diye tarihi belgelerde bile tahrifat yapılması! Eli sigaralı Atatürk fotoğraflarından sigara temizlenecekmiş; vur deyince öldürüyoruz!
* RTÜK'ün 'TV'de alkollü görüntü yasağı' ise akıllara ziyan... "Alkol, tütün ürünleri ve uyuşturucu madde kullanımını özendirici türde yayın yapılmaması" maddesi gereğince film ve dizilerde, içkili sahneler, sarhoş görüntüleri ve sigara içenler sansürlenecek ya da hiç yayınlanmayacak. IV. Murad yasakları gibi... Yahu diziler, filmler hayatı, hayatın içindeki ayrıntıları, detayları anlatmaz mı? Hayatın içinden bütün kötülükleri temizlersen, detayları kaldırırsan ne kadar gerçekçi olacaksın? Ben izlemem öyle uyduruk diziyi ya da filmi!
* Sigara yasağından gaza geldiler herhalde; TSYD gibi spor lokallerinde de alkol kullanma yasağı yolda! 1 Nisan'dan itibaren ne Galatasaray Adası, ne de Fenerbahçe lokalinde alkollü içki satılmayacakmış. Özet olarak bu tesisler gelir kaynaklarını kaybedecekler, spor kulüpleri zorda!
* Yasakçı zihniyet internete dayanabilir mi hiç? Atatürk aleyhindeki bir video yüzünden dünyanın tıkladığı YouTube'a erişim, mahkeme kararıyla yasaklandı. Dünya bize değişik yerleriyle gülüyor artık...
* Dünkü gazetelerde de 'Sperm bankası zina izi taşıyor, taşıyıcı annelik caiz değildir' buyruldu. 70'li yıllardan beri tartışılan mevzu yeniden gündemde. "Embriyo başka kadının rahminde büyüyor, rahim de nikahlı çifte ait olmalı!" fetvası verildi. Bu da fetvacılardan yasak!
İşte dünyanın çeşitli ülkelerinde uygulanan bir dizi tuhaf yasak! 'Yasakçı zihniyet' yaratıcılığını artırsın, düşünürken zorlanmasın diye bizden de katkı! Tabii fikir vermek de yasak değilse...
- Hawai'de kulağa bozuk para sokmak,
- Singapur'da metroda sakız çiğnemek,
- İtalya'da 'Maria' adlı kadınların hayat kadını olarak çalışması,
- İskoçya'da pazar günü balık tutmak,
- Avusturya'da araba anahtarlarını arabanın üstünde bırakmak,
- İngiltere'de on yaşından küçüklerin çıplak vitrin mankenlerine bakması, - Çin'de boğulmak üzere olan bir insanı kurtarmak,
- Fransa'da trende öpüşmek,
- Alaska'da geyiklere alkollü içki vermek,
- Arizona'da deve avlamak!
Hayırlı uğurlu olsun...