kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
ŞİRİN SEVER

Tarkan memur gibiydi Tanyeli dans etmemeliydi!

Pijama, terlik, televizyon! Bu yılbaşı gecesini en geleneksel şekilde geçirdim! O kanaldan o kanala zap yapmak, bunu yaparken kankalarla kadeh tokuşturmak en önemli faaliyetlerim arasındaydı. Fakat bu kadar sıkıcı televizyon eğlencesi tarihin hiçbir döneminde olmamıştı kanımca! Millet de aynı dertten muzdarip olmuş ki; kendini Nişantaşı sokaklarına atmış, belli! Gecenin bir yarısı Nişantaşı'ndan arayan arayana; "İzdiham var, hadi gelin" diye... Manyak mıyız, izdiham varsa niye geliyoruz? Küfrede küfrede TV'de izlenecek şey bulmaya devam ettik elbette... Şimdi ekranda durum şu: Kuş kondurmalarını beklemiyorduk elbette... Fakat biraz daha özen gösterilemez miydi? Bütün 'starlar' en kısa yoldan 'köşe olmayı' kafasına koymuş tabii, mevcut kanalları tek tek dolaşmış... Kimsenin umurunda değil; 'Tek kanalda çıkayım, az olsun öz olsun!' demek... Sibel Can kaç kanalda çıktı sayamadım mesela... Ebru Gündeş, Tolga Çevik, İbrahim Tatlıses keza öyle... Program yapmayı bırakan Okan Bayülgen bile iki kanalda birden çıktı! Daha ne olsun? Yani ekranda yılbaşı eğlencesinin de suyu çıkmış durumda... Bunun nedeni de star sıkıntısı falan değil... Düpedüz saygısızlık; ne sanatçının, ne de kanal yöneticilerinin seyirciye saygısı var!
Biz ne yaptık peki? Madem oturmuşuz ekran karşısına, sinir harbiyle o kadar mesai harcamışız... 'En'leri de seçtik tabii. İşte gözümüze çarpanlar:

EN BÜYÜK HÜSRAN: Günlerce tartışıldı, yazıldı, çizildi: 'Tarkan yeni albümü Metamorfoz'u 750 bin YTL'ye TRT'de tanıtacak, vay efendim nasıl olur!' Ama kimse 'Acaba Tarkan 750 bin YTL'ye değecek program yapar mı?' diye tartışmadı. Nitekim yapamadı! Çıktı altı şarkı söyledi (şarkı başına yüz bin küsür YTL eder). Yılbaşı gecesinin en büyük umudu en büyük fiyasko oldu. Kravatlı, gri takım elbiseli bir memur, Tarkan taklidi yapıyor gibi geldi bana...

EN İYİ SES: Her zamanki gibi İbrahim Tatlıses! Kanal 1 iyi reyting alamasa da İbo şarkıları her yılbaşı olduğu gibi yine gecenin tuzu biberiydi...

EN UYANIK KANAL: Bütün kanalları bayram ziyareti yapar gibi dolaşan 'bayat şarkıcıları' ekrana sürmek yerine, son günlerin en çok izlenen yarışması 'Var mısın Yok musun'la fark yaratan Show TV! 'Aynı şarkıcılara bir de ben para akıtayım' demedi eski yılbaşı görüntüleriyle geceyi bedavaya getirdi. Üstelik birinci oldu!

EN SINIFTA KALAN: Eski programı Makina'nın bir kopyasını KANAL D için hazırlayan Okan Bayülgen! Eski aşkı Deniz Akkaya ile canlandırdığı garip skeçler; anlamsız, acemi diyaloglarla paslandığını gösterdi. Üstelik canlı yayını da NTV'de Müjde Ar'la yapmayı tercih etti. Eee, ne anladım ben bu işten şimdi?

EN CANLI: Yılbaşı gecelerinin değişmez eğlencesi Avrupa Yakası yine kahkaha doluydu. Kenan Doğulu ve Hadise'nin Discorium'dan canlı canlı katılımı da bant programların arasından sıyrılmayı başardı...

EN İYİ DANSEDEN: Kesinlikle Tatlıses'in dansözü Didem! On numaraydı...

EN DANSEDEMEYEN: Tanyeli! Ben bu kadar kalın belli ve göbekli dansöz görmedim! Siyah tülle kapatmış belini, göbeğini ama o kalınlığı bir türlü örtememiş, hala göbek atmaya çalışıyor. Kadınlar neden kendilerine bunu yapar?

EN EĞLENCELİ BÖLÜM: Nesrin Topkapı'nın Sibel Can'a dans dersi vermesi.

EN UMARSANMAYAN: Tüm kanallar seyirciyi ekran başında tutmak için müthiş stratejiler uyguladı. Bu konuda TRT'nin en büyük kozu Tarkan kadar Milli Piyango çekilişiydi. Ancak TRT'yi ikisi de kurtaramadı. 25 milyon YTL bile izlettirmedi kanalı!