kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Tarkan'ın imza gününden notlar...

Justin Timberlake'ten imajlar, klişe nakaratlar, Bruce Lee'den danslar... Acaba Tarkan'ı ne paklar? Evet! Evet! Kanyon'da imza günü herhalde. Duymuşsunuzdur, gazetelerde okumuş, televizyonda izlemişsinizdir. "Yok ben duymadım, görmedim" diyorsanız, işte hizmet! Geçen cuma yarı açık alışveriş merkezi Kanyon'daki D&R'da Tarkan'ın imza günü vardı. Aslında birkaç hafta önce cereyan edecek hadise, kar yağışı sebebiyle iptal edilmişti. Kısmet bu zamanaymış. Eh! Gittik tabii. Tamamen meraktan. Tamamen duygusal.

HANİ İZDİHAM?

Acaba izdihamdan ezilir miyiz? Olayı canlı canlı görebilir miyiz? derken D&R'ın kapısına gelmişiz. Siyah takımlı, telsizli, enine boyuna iri korumalar dört bir yanı sarmış. "Durun" buyurdu biri. Eh durduk. Neymiş? Elinde Tarkan albümü olmayan içeri giremezmiş. "Bünyeme bir Tarkan albümü yeter, o da evde kardeş kusura kalma desek?" Yok yemez! Klasik "Bir arkadaşa bakıp çıkacağız" numarasını çeksek? Onu da yemez! Gazeteci kimliğimi kullanıp dalıyorum içeri. Kusura bakmayın bir Tarkan albümü daha alamayacağım yani! Sanırım Tarkan daha olay yerine buyurmamış. Daha önce bir imza günü deneyimim yok ama bol çığlık, kalabalık, itiş kakış olması gerekmez mi? Hele söz konusu Tarkan'sa. O sırada DVD bölümünde bir grup insanın tepedeki ekrana baktığını görüyorum. Aa! Tarkan gelmiş, imza günü başlamış bile. (Vay Anam Vay!) Vatandaş da iki adım atıp mega starımızı canlı canlı göreceğine kendini ekrana vurmuş, gelişmeleri ekrandan takip ediyor. Niyeyse? Televizyon bağımlılığında son nokta! İmza gününe gidelim, ekrandan takip edelim... Peki! D&R Kanyon'un kitap bölümünden imza yerine kadar bir kuyruk var. Tamam, Allah kuyruklarına kuyruk katsın da, gazetelerde yazıldığı gibi izdiham falan yok ortada! Arkadaşlar biraz abartmışlar. Gözlerimle görmesem inanacaktım. Gerçek şu: Tarkan'ın ilk imza günü böyle olmamalıydı. Hayranları kapılardan taşmalıydı. Özetle pek kuraktı!

BRUCE LEE DANSI

Belki Kanyon havalı ama yanlış bir seçimdi. Beyoğlu'nda bir müzik markette ya da Cevahir'de yapılsaydı kıyamet kopabilirdi. Bu arada bir mikrofon dayandı burnuma "Ayşaanım Tarkan'ın yeni danslarını nasıl buldunuz?" "Nasıl yani?" "Hani Bruce Lee'den esinlendim dedi ya" "Rica edicem benimle dalga geçmeyiniz, ne Bruce Lee'si?" "Valla Ayşanım çok ciddiyiz. Kendisi açıkladı..." Beş dakika falan beni ikna etmeye çalıştı arkadaş. Bruce Lee bölümünü kaçırmışım, duyunca şaşırmışım ne yapayım? Eve gelip hemen youtube'dan klibi bir kez daha izledim. Dansları nasıl mı buldum? Sizce? Çok lazımdı hem de çok! Tam kalbime geldi ok!