kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

KİPTAŞ, İstanbul'da ayda 397 YTL taksitle ev satıyor

Hadımköy'deki 75 metrekarelik daireleri 55 bin YTL peşin fiyatla satışa sunan KİPTAŞ, 10 yıl için taksitleri 397 YTL olarak belirledi..
İstanbul Hadımköy'de KİPTAŞ tarafından yapılacak 75 metrekarelik daireler 55 bin YTL peşin fiyatla satışa sunuldu. Daireler ayda 397 YTL'den 120 ay vadeyle de alınabilecek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bağlı şirketlerinden Konut İmar Plan Turizm Ulaşım Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (KİPTAŞ) inşa ettiği Hadımköy Konutları 2. Etap satışları başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bugüne kadar 43 bin 600 konut yaptıklarını, bu dönem bunu 50 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

2 BİN 150 KONUT SATIŞTA
Topbaş, KİPTAŞ'ın özellikle dar gelirlileri konut sahibi yapmak istediğine işaret ederek, kendilerine gelen pek çok talebi değerlendirdiklerini, satışa çıkan 2 bin 150 konut için 18 ay sonra, evini taşıdıktan sonra krediyi ödeme kolaylığı da sağladıklarını anlattı. KİPTAŞ'ın konut alanında ciddi bir marka haline geldiğini belirten Topbaş, KİPTAŞ konutlarının daha proje halindeyken satışının gerçekleştiğini ifade etti. Hadımköy Konutları 2. Etap'ta yapılacak 2 bin 150 konuttan giriş katlarındaki 40 tanesini özürlüler için ayırdıklarını anlatan Topbaş, başvuran özürlülerin kuraya tabi olmayacaklarını söyledi. Topbaş, 75 metrekare olan konutların 55 bin YTL'den satışa sunulduğunu, ayda 397 YTL ödenerek 120 ayda kira öder gibi geri ödemenin yapılacağını anlattı. Topbaş, konuşmasının ardından Hadımköy Konutları 2. Etap için ilk kayıtları da aldı. Görme engelli Veysel Koç'un kaydını gerçekleştiren Topbaş, kuraya girmeden ev sahibi olacak Koç'a "Hayırlı olsun" dileğinde
bulundu.

1 YIL İSTANBUL'DA OTURMA ŞARTI
Dün satışa sunulan Hadımköy Konutları 2. Etap'ta sosyal proje kapsamında satışa sunulan 75 metrekare daireler için bir yıl İstanbul'da oturma ve hiç evi olmama şartı aranıyor. Evlerin 40 adet giriş kat dairesi, engelliler için özel olarak hazırlanacak. Hadımköy Konutları 2. Etap'ta 75, 95 ve 125 metrekare olmak üzere 2 bin 150 konut, 0,82 faiz oranı ile 397 YTL'den başlayan taksitlerle 120 aya kadar vadeyle satılıyor. Satış için kayıtlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Saraçhane'deki binası ve Hadımköy Belediyesi'nde yapılıyor. 21 Ocak-8 Şubat arasında satılacak konutların satış fiyatı ise büyüklüklerine göre 55, 80 ve 120 bin YTL olarak belirlendi.