kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Oger Telecom Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Hariri

Saudi Telecom, Oger'in % 35'ini alarak Türkiye pazarına girdi

Saudi Telecom, Lübnanlı Oger Telecom'un yüzde 35 hissesini 2.6 milyar dolara almak için anlaşmaya vardı. Saudi Telecom bu yolla Türk Telekom'un da ortağı olacak..
Piyasa değeri açısından en büyük Arap telekom şirketi olan Saudi Telecom, Oger Telecom'un yüzde 35'ini 2.6 milyar dolara almak için anlaşmaya vararak, Türkiye ve Güney Afrika piyasasına giriş yaptığını açıkladı. Lübnan'ın eski başbakanı Refik Hariri'nin ailesinin kontrolündeki Oger, Fransız telekom şirketi Vivendi ile hisse satış görüşmeleri yapıyordu. Ancak kasım ayında Vivendi görüşmelerin anlaşmaya varılmadan sona erdiğini duyurdu. Saudi Oger'in şirketi Oger Telecom ile Telekom Italia ve BT Telconsult konsorsiyumu Kasım 2005'te Türk Telekom'un yüzde 55'ini 6.55 milyar dolar satın almıştı.

FAALİYET TÜRKİYE VE AFRİKA'DA
En son Oger Telekom doğrudan hisse satışı projeleri öncesinde Dubai ve Londra borsalarında halka açılmayı planlamış ancak her iki girişimden de son anda vazgeçmiş ve halka arzı ertelemişti. Ardından da Fransız Vivendi Oger için masaya oturmuştu. Halka açılmada Oger'nin planladığı hasılat tutarı ise 1 milyar 250 milyon dolar civarında. Oger Telecom sabit hat, mobil iletişim ve internet erişim hizmetleri sunduğu Türkiye ve Güney Afrika'da lider telekomünikasyon hizmetleri sağlayıcısı konumunda. Oger ayrıca Türk Telekom'un yüzde 81.1'ine sahip olduğu Avea ve Cell C'deki yüzde 75 dolaylı hissesiyle Türkiye ve G. Afrika'da mobil hizmet alanında çalışıyor.