kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
EMRE AKÖZ

Hindistancevizi dayatması

BİRÇOK kişiyle konuştum. Yakınan, kızan sürüyle: Tatlıcıların, pastanelerin, lokantacıların olur olmaz Hindistancevizi ekmesinden gına geldi.
Muhallebi istiyorsun; üstünde Hindistancevizi... Baklava ısmarlıyorsun; basmışlar Hindistancevizini... Onları da geçtik, adamlar aşureye dahi Hindistancevizi serpmemiş mi? Yuh artık!
Akılları sıra ürünü daha " şık ", daha " lezzetli " hale getirecekler. Halbuki tatlıların içine ediyorlar.
Çünkü Hindistancevizi baskın, ağırlıklı bir tada, kokuya sahip.
Seveni var, sevmeyeni çok... " İster misiniz " diye sorulması gerekir.
Son 5 yılın olayı bu... Sanırım kaynağı, taşra kökenli yemek erbabının "İstanbul görgüsüzlüğü ". Yani memleketinde yapmadığı bir şeyi, "Burada böylesi gider " diyerek uydurması...
Ama 60 yıllık Saray Muhallebicisi'nde bile Hindistancevizi dayatmasını görünce, anladım ki " lümpen modası " onları da ele geçirmiş.