kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Davos Zirvesi bu hafta başlıyor

Yeni Haber
Dünya Ekonomik Forumu'nun yıllık olağan toplantısı, İsviçre'nin Davos kasabasında bu hafta başlayacak. ''İşbirliğine Dayalı Yenilikçilik'' ana temasının işleneceği Dünya Ekonomik Forumu toplantıları 23-27 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

26 Ocak tarihinde düzenlenecek bir toplantıda Türkiye'de izlenen ekonomik politika ve dış politika konuları ele alınacak.Dünyanın önde gelen şirketlerin üst düzey yöneticileri ile devlet başkanları, başbakan ve bakanları bir araya getiren Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanları Mehmet Şimşek ile Mehmet Aydın, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın katılması bekleniyor.

Bu çerçevede Başbakan Erdoğan'ın, 25 Ocak Cuma günü Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılmak üzere Davos'a gitmesi öngörülüyor.Başbakan Erdoğan ile bakanların Davos Zirvesi çerçevesinde çeşitli ülke temsilcileri ve şirket üst düzey yöneticileri ile görüşmelerde bulunması bekleniyor.

25 Ocak tarihi akşamı Davos'ta Türkiye'nin tanıtımı adına düzenlenen resepsiyona Türkiye'den ekonomi ve siyaset dünyasının temsilcilerinin yanı sıra Goldman Sachs üst düzey yöneticisi Lloyda C. Blankfein, Kuveyt Ulusal Bankası üst düzey yöneticisi İbrahim S.Dabdoub, Unicredit Grup üst düzey yöneticisi Allesandro Profumo, Ernst and Young Başkan Yardımcısı Beth A. Brooke, Coco Cola şirketinin üst düzey yöneticisi Muhtar Kent ve British Airways Genel Sekreteri Robert Webb'in katılması bekleniyor.

Davos Zirvesi çerçevesinde Türkiye'nin her yönüyle tanıtımı öngören düzenlenecek resepsiyonda Sertap Erener ile Demir Demirkan sahne alacak. İkili, ''Painted on Water'' adını verdikleri yeni grup projeleri çerçevesinde her biri klasikleşmiş, sevilen türküleri modern müziğin alt yapısıyla ve İngilizce sözlerle söyleyecek.