kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Kürt sorunu operasyon yapılarak çözülemez'

Perihan KORKMAZ / LONDRA
İngiliz Respect (Saygı) Partisi Genel Başkanı ve milletvekili Galloway, Kürt sorununun askeri değil, politik yollarla çözümlenmesi gerektiğini söyledi..
İngiltere'de faaliyet gösteren Stop The War, İngiltere Kürt Dernekleri Federasyonu ve Türk-Kürt Toplum Merkezi (Day-Mer) adlı sivil toplum örgütleri İngiliz Parlamento binasında "Sınır ötesi operasyonlara hayır" konulu bir toplantı düzenledi. Toplantıya katılan İngiliz Respect (Saygı) Partisi Genel Başkanı ve milletvekili George Galloway, K.Irak'a askeri operasyon düzenlemenin Türkiye'nin Kürt sorununu çözmesine fayda sağlamayacağını söyledi.

DURUM DAHA DA KÖTÜLEŞİR'
Savaş karşıtlığı ile bilinen Galloway, "Sayısı 30 milyon olan bir toplumun sorununu askeri yolla çözemezsin" dedi. Türkiye'yi sevdiğini ve AB üyeliğini desteklediğini de ifade eden Galloway, Kürt sorununun uluslararası bir sorun haline geldiğini belirterek, Bu harekat durumu daha da kötüleştirir. Bu soruna uluslararası bir çözüm aranmalı" diye konuştu. Öte yandan Şırnak Silopi'de güvenlik güçleri canlı bomba istihbaratı üzerine alarma geçti ve geniş çaplı arama başlattı. İlçede 3 terörist ise güvenlik güçlerine teslim oldu.