kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Halis Toprak'ın eski evi 50 milyon sterlin

Yeni Haber
Halis Toprak'ın Londra'daki eski evinin geçen hafta 50 milyon sterlin'e satıldığını belirtildi.

The Sunday Times gazetesi, İngiltere'de emlak piyasasındaki durgunluk eğilimine karşı "Toprak Malikanesi"nin geçen hafta 50 milyon sterlin'e (yaklaşık 112 milyon YTL) satıldığını bildirdi. Gazete, verilen fiyatın bir rekor olduğuna dikkat çekerken malikanenin Kazak milyarderi Horelma Peraman tarafından alındığını yazdı.

Pazar günlerinde İngiltere'de yayınlanan The Sunday Times gazetesi, "Toprak Malikanesi" satışına ilişkin haberinde İngiltere'deki "Emlak piyasası belki durgunluğa kayıyor ancak Kuzey Londra'daki küçük bir arazi parçası gözardı edildi" ifadesini kullandı.

Barnet'teki Bishop caddesindeki evin geçen hafta 50 milyon sterline satıldığına dikkat çeken gazete, yeni bir ev için bir rekor olduğunu kaydetti. Gazete, önceki rekorun ondan sadece iki hafta önce 35 milyon sterline satılan yakınlarındaki Palladio adlı bir malikane tarafından kırıldığını anımsattı. Gazete şunları yazdı:

"Toprak Malikane, Türk işadamı Halis Toprak tarafından inşa edildi ancak hiç orada oturmadığı anlaşılıyor. Bankasına Türk hükümetince el konulmasından sonra sattı."

Bu arada, Brunei hükümdarı ve Suudi Kraliyet ailesinin "milyarderler sempti" olarak tanınan bölgede de malikanelerinin olduğuna işaret edilen haberde "Toprak Malikanesi" alıcısının evde 30 milyon sterlin harcayarak helikopter alanı ve sinema gibi ekler yapmak istediği kaydedildi.

The Sunday Times, evin birkaç yıldan beri satışta olduğunu ve bu süre içerisinde istenen fiyatın 35 milyon sterlinden 50 milyon sterline çıktığını belirtirken evi satan emlakçı Glentree Estates İcra Müdürü Trevor Abrahamson'un "Yeni bir rekor ancak alıcı bu tür bir ev için çok makul bir rakam olduğunu düşünüyor" değerlendirmesine de yer verdi.

(ANKA)