kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ege'deki balık krizini çipura sofrası çözecek

Bülent AYDEMİR ANKARA
Türkiye'yi ziyaret edecek olan Yunanistan Başbakanı Karamanlis'e verilecek ziyafetin mönüsünde, iki ülke arasında Ege'de krize yol açan çipura var..
Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'in Kardak'taki çipura krizi ve gerginlikler arasında gerçekleştireceği Türkiye ziyareti, tarihi jestlere sahne olacak. Başbakan Tayyip Erdoğan, Ankara'daki temaslarının ardından konuğunu uçağına alarak İstanbul'a götürecek ve iki lider Boğaz'da baş başa yemek yiyecek. Yemeğin mönüsünde ise iki ülke arasında krize yol açan çipura var. Başbakanları bir araya getirecek olan yemeğin gerçekleşeceği restoranın ismi ise güvenlik nedeniyle bir sır gibi saklanıyor. Boğaz'daki 'sıcak' yemeğe Emine Erdoğan ile Karamanlis'in eşi Natasa Karamanlis de katılacak. Dostluk ve barış yemeğinde iki ülkenin ortak kültürü olan, cacık (cacıki), musakka, şakşuka, dolma (dolmas), imambayıldı, baklava gibi meze ve tatlılar da yer alacak.

KARŞI JEST: ADALAR
Başbakan Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Karamanlis, 23 Ocak'ta Ankara'da bir araya geliyor. Yunanistan'dan 50 yıl sonra gerçekleşecek tarihi ziyaretin Ankara ayağında iki ülke arasındaki kritik konular yerine daha resmi olan ikili ilişkiler, ekonomik ve enerji işbirliği konuları ele alınacak. Başbakan Tayyip Erdoğan ve Ali Babacan'ın Yunanistan'ı ziyaretlerinde Batı Trakya'ya gitmeleri, Yunan muhalefeti ve basını tarafından kışkırtma malzemesi olarak kullanıldı. Yunan basını Karamanlis'e, "Sen de Adalar'ı ziyaret et" baskısı yaptı ancak sağduyulu davranan Karamanlis, adaları ziyaret etmek yerine yalnızca, "Fener Rum Lisesi ve Patrikhane'yi" programına alarak muhatabına jest yaptı.