kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Dağlıca rant aracı olarak kullanılıyor'

ANKARA
Dağlıca'da 12 şehit verdiğimiz PKK saldırısı ile ilgili haber ve yorumlara cevap veren Genelkurmay "Ordu karşıtlığını rant aracı yapıyorlar. Fedakârlıklar göz ardı ediliyor" dedi..
Genelkurmay Başkanlığı, 12 askerin şehit olduğu Dağlıca baskınındaki ihmal iddialarını gündeme getiren haberlerden rahatsız olduğunu duyurdu ve olayı "ordu karşıtlığını rant olarak kullanan bazı çevrelerin seviyesiz bir şekilde saldırmak için kullandığını" belirtti. Genelkurmay, "Her kurumda hata yapanlar olabilir, olay en ince ayrıntısına kadar inceleniyor" dedi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, yazılan haberlerle yoğun bir tartışma ortamının yaratıldığı belirtildikten sonra şöyle denildi: "Dağlıca olayı, kişilerin ve onların bağlı olduğu kurumların birikimleri, eğilimleri ve misyonları doğrultusunda farklı şekillerde yorumlanmaktadır. Ordu karşıtlığını siyasi ve ekonomik rant aracı yapan bazı çevreler, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne seviyesiz bir şekilde saldırmak için, bu olayı saptırarak kendi amaçları doğrultusunda kullanmaktadırlar. Olayda şüphe, önyargı ve kinle üretilmiş iddialar ön plana çıkarılmakta; Dağlıca'da aynı zamanda, hain bir saldırının 12 vatan evladının kan ve canları pahasına püskürtülerek, bir fedakârlık örneği sergilendiği göz ardı edilmektedir."

'İŞLEMLERİN SONUCU BEKLENSİN'
Açıklamada, olayın yargısal sürece tabi tutulmasının TSK'nın özgüveni ve hukuka duyduğu saygının göstergesi olduğu kaydedilerek şu ifadelere yer verildi: "TSK'nın, hukuk dışı her türlü eylemi yargıya havale etmekte asla tereddüt göstermediği, kamuoyunca yakından bilinmektedir. TSK'da kimseye ayrıcalık yapılması söz konusu olmayıp; personelin değerlendirilmesinde esas olan rütbe ya da ilişkileri değil, kişisel nitelikler ve icraatlardır. Her kurumda hata yapanlar da olabilir. Ancak, bir kişi veya kuruma hatalı diyebilmek için, idari, yargısal işlemin sonucu beklenmelidir."