kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kanın sesi ancak adaletle susar

Veli SARIBOĞA-Canan YILMAZ- Recai KÖMÜR-Müslim SAR
Dink'in öldürüldüğü alanda toplanan kalabalığa konuşan Rakel Dink "Katlinden sonra onu hain ilan eden devlet görevlilerine ne yaptı ülkemin adaleti" diye sordu..
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, öldürülüşünün birinci yılında düzenlenen törenlerle anıldı. Suikast yerinde ve suikast saatinde gerçekleştirilen törende konuşan Rakel Dink, "Kanın sesi ancak adaletle susar" dedi. Dink için ilk tören, suikastın gerçekleştirildiği saat 15.00'te Agos gazetesi önünde yapıldı. Tören öncesinde topluluk, gazetenin bulunduğu Şişli'deki Sebat Apartmanı önüne Dink'in vurulduğu noktaya Dink'in fotoğrafları ile çiçekler bırakarak mumlar yaktı. Dink'in cenazesinde taşınan "Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz" dövizlerinin yerini anma töreninde farklı dillerde "Hrant için, adalet için" yazılı dövizler aldı. Kalabalık sık sık "Katil devlet, hesap verecek", "Çeteler halka hesap verecek" sloganları attı.

KATİLLER CESARETLE BULUNUR
Topluluğa seslenen Rakel Dink, "Burada ya da onun kanının suyla sabunla temizlemeye çalıştıkları kaldırımdayız. Bu kaldırım bu şekilde temizlenebilir mi? Unutturulabilir mi? Üstü örtülebilir mi kardeşlerim?" diye sorarak şöyle konuştu: "Bu ancak ve ancak vicdanların oynamasıyla, kanları dökenlerin pişmanlık ve ikrar ve af dilemeleriyle mümkün olabilir. Bu kaldırıma dökülen kan susmayacaktır. O kan bir yıldır susmadı kardeşlerim. Çünkü kanın sesi ancak adaletle susar. Sessizliğinizden adalet çığlığı duyuluyor. Katiller ancak cesaretle bulunur. Geçen bir yıl içinde adalet adına ne gördük. Katilimizin eline ülkenin bayrağını verip poster çektirenlere ülkemin adaleti ne yaptı? Katlinden sonra onu hain ilan eden devlet görevlilerine ne yaptı ülkemin adaleti?"
Haberin fotoğrafları