kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Genelkurmay'dan yeni bir açılım

Yeni Haber
Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları aralıksız sürerken; terörle mücadele sonuçları Genelkurmay Başkanlığı tarafından resmi internet sitesinden duyuruluyor.

Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütünden kaçarak teslim olan 10 terörist için ilk defa "Gençler" ifadesini kullandı.

5 Ekim 2007 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un "Devlet olarak terör örgütüne katılımlar konusunda başarılı olamadık. Başarılı olsaydık bu mücadelenin bugünlere gelmemesi lazımdı." açıklamasının ardından Genelkurmay Başkanlığı'nın 18 Ocak 2008 tarihinde yaptığı açıklama dikkat çekici bulundu.

"Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında devam eden operasyonlarla sürdürülen baskılar sonucu ağır kayıplar veren terör örgütünde çözülmeler devam etmektedir." diye başlayan açıklamada, Genelkurmay şimdiye kadar teröristler için hiç kullanmadığı bir terimi kullandı. Daha önce terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olanlar için 'terörist' ifadesini kullanan Genelkurmay, son açıklamasında 'Gençler" ifadesine yer verdi.

Terör örgütü tarafından ölüme sürülmek üzere zorla dağa çıkarılan 'gençlerden' 10'unun daha örgütün Irak kuzeyindeki kamplarından kaçarak 17 Ocak 2008 tarihinde Silopi'de güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıklayan Genelkurmay, son bir ay içerisinde teslim olan terörist sayısının 21'e ulaştığını bildirdi.

11 Ocak 2008 tarihinde Şırnak'ta terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 2 kişi için yapılan açıklamada ise Genelkurmay, 'terörist' ifadesini kullanmıştı. Genelkurmay'ın son açıklamasında teslim olan teröristler için 'gençler' ifadesin kullanması, yeni bir açılım olarak değerlendiriliyor.