kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şırnak'ta canlı bomba alarmı

CHA
Yeni Haber
Şırnak'ın Silopi ilçesinde Kuzey Irak'tan canlı bomba sızacağı ihbarı güvenlik güçlerini alarma geçti. Habur sınır kapısından Türkiye'ye giriş yapan bütün araçlar aranırken, Şırnak ve ilçelerinde de geniş güvenlik önlemleri alındı.

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde canlı bombalara karşı güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkarılmasının ardından polisler geniş çaplı arama başlattı. Edinilen istihbaratlar doğrultusunda ilçelerin farklı noktalarında kontrol noktası oluşturan Cizre ve Silopi İlçe Emniyet Müdürlüklerine bağlı Terörle Mücadele (TEM) ve Kaçakçılıkla Mücadele (KOM) şube ekipleri, ilçenin her yerini didik didik arıyor. İlçelerin tüm anayol güzergahlarını tutan polisler, kahvehane gibi topluluk yerlerini de arıyor.

Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı ilçelere giriş çıkışlarda ise araçlar tam kontrolden geçiriliyor. Araçlarından indirilen şoförler üst aramasından geçirildikten sonra araçların bagajı ve içi de aranıyor. Kimlik ve ehliyet kontrolü yapan ekipler, durumunu şüpheli gördükleri şahıslar için telsiz anonsuyla Silopi Emniyet Müdürlüğü'nden bilgi alıyor.

Canlı bombalara karşı da tedbir alan Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı'na bağlı istihbarat birimleriyle istihbarat paylaşımını attırdı. İl genelinde sıkı güvenlik önlemleri yanı sıra emniyet personeli ve askeri personellere ait araçların geçiş güzergahları da sıklıkla değiştiriliyor. Şüpheli görünen araçlar takibe alınarak, kalabalıktan uzak yerlerde durdurularak aramadan geçiriliyor.