kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sanayiciler Türkiye'yi en geç 10 yılda AB'ye aldırır

Nur BATUR ANKARA
Uçak endüstrisinden finans sektörüne, dünya çapında bir sanayi devi olan Volvo Grubu'nun CEO'su ve Başkanı Johansson "Türkiye'ye AB yolunu sanayici açacak" dedi..
Amerikan Ford firmasıyla birleşen 180 yıllık Volvo Grubu'nun CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Leif Johansson Türkiye'nin er yada geç Avrupa Birliği'ne(AB) üye olacağını düşündükleri için Volvo'nun Orta Asya ve Ortadoğu'ya açılmak için Türkiye'yi merkez aldığını ve yatırımlarını büyüttüğünü kaydetti. Johansson "Biz kararımızı stratejik hesaplarla veririz. Türkiye er ya da geç AB'ye üye olacak" dedi. Johansson, 57 yaşında ve 25 ülkede 72 bin kişiyi yönetiyor. Türkiye'nin AB'ye bakışıyla ilgili "Neden karamsarsınız anlamıyorum" diye yorumlayan Johansson, "Biz sanayiciler stratejik açıdan Türkiye'yi şimdiden AB'yle bütünleşmiş görüyoruz. Kararlarımızı da gelecekteki AB üyesine göre veriyoruz" diyor.

TÜRKİYE HER ŞEYİN ORTASINDA
* Türkiye'yi bölge yatırım merkezi olarak seçtiğinizi söylüyorsunuz. Türkiye neden sizin için böylesine cazip hale geldi?
Birkaç yıl içinde Türkiye'nin tahminizden çok daha iyi bir kalkınma içine girdiğini görüyorum. Bunun yanı sıra, Türkiye'nin etrafındaki dünyada kalkınıyor. Kuzey'deki ve Doğu'daki bütün ülkeler de uygun ekonomik bölge içine giriyor. Türkiye'yi bütün bu dünyaya açılma merkezi olarak kullanıyoruz. Coğrafi ve siyasi açıdan Türkiye her şeyin ortasında yer alıyor. Ayrıca Türkiye er ya da geç Avrupa Birliği'ne üye olacak. Şimdiden Türkiye'yi Avrupa Birliğiyle bütünleşmiş bir ülke olarak görüyoruz.

BAŞARINIZLA GURUR DUYUN
* Türkiye'deki ekonomik duruma karamsar bakanlar ve kaygı duyanlar var..
2001'deki krizde Türkiye'de bir kırılma olduğunu gözlemliyorum. 2004'de Türkiye'ye geldiğim zaman bir başlangıç yapıldığını gördüm. Bakın Türkiye'de süratle büyüyen bir otomotiv endüstrisi var. 5 yıl önce Türkiye'nin otomobil üreten ülkeler arasında görüleceğini söyleselerdi hiç birimiz inanmazdık. Türkiye'nin dünyadaki en büyük otobüs üreticisi olacağı düşünülemezdi, ama oldu. Türkiye son 6-7 yıl içinde elde ettiği başarıdan dolayı gurur duymalıdır.