kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
(Soldan sağa) Rolf Krake (Danimarka), Markus Beisicht (Pro-Nordrhein Westfalen partisi Başkanı, Almanya), Heinz-Christian Strache (FPÖ Başkanı, Avusturya), Filip Dewinter (Vlaams Belang kurucusu, Belçika), Adriana Bolchini Gaigher (O.D.D.I.I. Başkanı, İtalya) ve Robert Spieler (Alsace D’Abord Başkanı, Fransa)

Avrupa'da 'İslamlaşmaya hayır' kampanyası

FİKRET AYDEMİR- BRÜKSEL
Aşırı sağcılar İslam karşıtı hareketlerini kıta çapında koordine edebilmek ve bu yönde ortak çalışma yapabilmek için 'Avrupa Kentlerinin İslamlaşmasına Hayır' isimli bir grup oluşturdu..
Belçika'daki ırkçı parti Vlaams Belang'ın başlattığı "Avrupa'nın İslamlaşmasına Hayır" kampanyasına Avrupa'nın diğer ülkelerinin aşırı sağcı partileri de destek verdi. Perşembe günü Belçika'nın Anvers kentinde bir araya gelen Avrupalı aşırı sağcılar, Avrupa genelinde İslam'ı durdurmak için bir işbirliği anlaşması imzaladı. Kurdukları işbirliği grubuna da "Avrupa Kentlerinin İslamlaşmasına Hayır" ismini verdiler.

PARİS'TE TOPLANTI
Vlaams Belang'ın kurucusu Filip Dewinter'in sözcülüğünü yaptığı imza törenine; FPÖ Başkanı Heinz- Christian Strache, Pro-Nordrhein Westfalen Başkanı Markus Beisicht ve Elsace D'Abord Robert Spieler de katıldı. Avrupalı 8 ülkeden aşırı sağcı partilerin imzaladığı "Avrupa Kentlerinin İslamlaşmasına Hayır" anlaşmasında, Avrupa'nın İslamlaşması'nın, kıtanın en büyük değerleri olan laiklik, demokrasi, ifade özgürlüğü ve kadın erkek eşitliği ilkelerine zarar verdiği vurgulandı. Avrupa'daki camilerin "kökten dinci örgütlerin kaleleri" olduğu ileri sürülen anlaşmada, "Şeriatın camiilerden topluma yayıldığı ve uyumu imkansız hale getirdiği" görüşüne yer verildi. Avrupa'da İslam'ın önüne geçmek için Avrupa'nın işbirliği içerisinde olması talep edildi. "Avrupa Kentlerinin İslamlaşmasına Hayır" girişiminin şubat ayında Paris'te bir araya geldikten sonra Madrid, Londra, Rotterdam ve diğer kentlerde eylemler yapacağı belirtildi. faydemir@sabah.com.tr
Haberin fotoğrafları