kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İngiliz bakandan ilginç itiraf

Yeni Haber
İngiltere İçişleri Bakanı Jacqui Smith, karanlık çöktükten sonra kendisini Londra sokaklarında güvende hissetmediğini, sokaklarda yürümekten korktuğunu söyledi.

Sunday Times'a konuşan Jacqui Smith, başkentin yoksul bölgelerinde olduğu kadar zengin ve lüks semtlerinde de kendisini geceleri yürürken rahatsız hissettiğini belirtirken, pek çok diğer ülkeden göçmen gibi Türklerin de yoğun olarak yaşadığı Hackney bölgesinde kendisini rahat hissedip hissetmediği sorusuna "Bu güne kadar hiç yürümedim ama herhalde hissetmem" yanıtını verdi. Bakan Smith, çok sayıda insanın da Hackney sokaklarında gece kendisini güvende hissetmediğini söyledi.

Kentin Chelsea ve Kensington gibi zengin ve lüks bölgeleriyle ilgili soruyu da aynı şekilde yanıtlayan Smith, "Allah'tan geceleri sokakta yürümek zorunda kalmıyorum. Bunu yapmak zorunda kalmadığım için şanslıyım" dedi.

Vaktiyle kendi seçim bölgesi Redditch'te sokağa gece yalnız çıktığını, ancak artık makam otomobili ve korumalarının olduğunu belirten Smith'in "kırdığı potu" toparlamaya çalışan bir danışmanı ise Bakan Smith'in Londra'da gece sokağa çıkmaya korktuğunu söylemek istemediğini, yanlış anlaşıldığını söyledi. Danışman, Smith'in çok yakında Londra'nın en çok suç işlenen semti olarak bilinen Peckham'da aracından inip bir lokantadan kebap aldığını söyledi.

Bu arada İngiliz polisinin verilerine göre Londra'da genel suç oranları 2007 yılının nisan-eylül ayları arasında düştü. Ancak aynı dönemde ateşli silahlarla işlenen suçlarda yüzde 10'luk artış oldu.

(AA)