kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"MHP, AKP'ye gol atma hevesinde"

CHA
Yeni Haber
BBP Genel Başkan Yarımcısı ve MYK üyesi Mustafa Desteci, "İktidar çözmek isteseydi mecliste çözerdi, İspanya'da değil" diyerek, başörtüsü tartışmasına katıldı. Desteci, hükümeti Vakıflar Yasası'nı gölgeleme, MHP'yi de AK Parti'ye gol atma hevesinde olmakla suçladı. Her iki siyasi partiyi başörtü sorununa yaklaşımlarını ciddiyetsiz bulan Desteci, iyimser olmadığını, çözümsüzlükten uzak kamuoyu tartışmalarının sınıf çatışmalarını beraberinde getireceğini savundu.

Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki il istişare toplantısına katılan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı ve MYK Üyesi Mustafa Desteci, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, Türkiye gündemi ile ilgili değerlendirmede bulundu. Turgutlu İlçe Başkanı Ahmet Ay'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı ve MYK Üyesi Mehmet Efe, MYK Üyesi Tuncay Özfidan, Manisa İl Başkanı Merdan Güngör ile çevre ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

TBMM'de tek milletvekili ile temsil edilen BBP'nin halkın sorunlarının çözümünde birden çok milletvekili olan partilerden daha aktif olduğunu savunan Desteci, Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun verdiği soru önergelerine dikkat çekerek, "Bir milletvekili ile daha ciddi işler yaptık. Bizim muhalefetimiz diğerlerinden farklı. Gerektiğinde en sert eleştirilerimizi yaptık, gerektiğinde de destek verdik." dedi.

Son günlerdeki başörtüsü ile ilgili tartışmalara değinen BBP Genel Başkan Yardımcısı ve MYK Üyesi Mustafa Desteci, sorununun çözümünde AK Parti ve MHP'yi ciddiyetsiz olmakla suçladı. TBMM'de Vakıflar Yasası'nın görüşüldüğü anda başörtü tartışmalarının gündeme gelmesinin anlamlı olduğunu belirten Desteci, "İktidar çözmek isteseydi mecliste çözerdi; İspanya'da değil." dedi. Başbakan'ın 'siyasi simge olarak başörtüsü takmak suç mu?' sözlerini sert dille eleştiren Desteci, şunları söyledi: "Bu siyasi bir simge değil. Okula başlayan hiçbir bacımız, kardeşimiz bunu siyasi bir simge olarak takmaz. Bu inancın bir gereğidir. Bunun inanç hürriyeti olarak değerlendirilmeli. Bu işin çözümünü zorlaştırmaktan başka bir şey kazandırmaz. Başörtüsü serbest olursa sarıklılar çoğalır deniliyor. Yok öğle bir şey. İnkılâp Kanunu başörtüsünü yasaklamamıştır. İnkılâp Kanunu, şapka ile ilgili. Burada ülkeyi germenin gereği yoktur. Bilerek söylemedi, sehven söyledi deniliyor. Başbakanın ağsızdan böyle bir şey çıkamaz. Bu başörtüsü sorununu çıkmaza sürükler. Siyaseti, ekonomiyi gerer; ekonomiyi tepetaklak eder."

MHP'nin Anayasa'nın 10. maddesindeki değişim teklifini olumlu bulduğunu ve AK Parti ile bunu çözebileceğini ifade eden Desteci, buna rağmen iyimser olmadığını belirterek şöyle devam etti:

"Yargıtay başkanının açıklamaları ile ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'doğru söylüyor' diyebiliyor. AKP'nin çözüm niyeti yok; 'ne olmuş siyasi simge ise' şeklindeki söylemleri ile. Siyasi simge çözümsüzlük önergesi. Hükümet tarafında iyi niyet yok; MHP'de de AKP'ye gol atma niyeti var. İkisi de samimi değil. Hükümet, 'bak işte ben çözmek istiyorum ama fırsat vermiyorlar' diyerek seçime avantajlı girmek istiyor. Ama bu millet bunu görecektir ve sandıkta gereken cevabı verecektir."

Başörtü tartışmalarının özünde Anadolu'daki fakir kız çocuklarının devlet kademelerinde yer almasının istenmemesinin yattığını savunan Desteci, bu sorundan 35 bin kız öğrencinin mağdur olduğunu belirtti. Desteci, son yıllarda erkekler de okullaşma yüzde 90 iken kızlarda yüzde 70 civarında olduğuna dikkat çekerek, sözlerini noktaladı.