kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Fakir, fukara ihmal edilmeyecek"

AA
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi ileriye götüren yatırımları yaparken fakir, fukarayı ihmal etmediklerini belirterek, ''Yine bu yıl da, kim ne derse desin, valilerimiz, kaymakamlarımız, muhtarlar vasıtasıyla fakiri fukarayı bulacak ve onlara kömürünü sobasını, erzakını da ulaştıracaktır'' dedi.

Başbakan Erdoğan, köprülü kavşak açılış töreninde yaptığı konuşmaya, Antalya'ya 2003 yılından bu yana Başbakan olarak 24'üncü defa geldiğini hatırlatarak başladı.

Antalya'nın yeniden imarı ve kalkınması yolunda yapılan çalışmalar vesilesiyle sık sık Antalya'ya geldiğini anlatan Başbakan Erdoğan, Antalya'nın, Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki nüfusunun 1 milyona yaklaştığını kaydetti. Antalya'ya geçen yıl 8 milyona yakın turist geldiğini hatırlatan Erdoğan, Antalya'nın bu yükün altından kalkabilmesi için, şehrin sadece bugününü değil, geleceğini de doğru okuyarak, sürekli yeni hizmetler üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, Antalya'nın köprülü kavşaklarla AK Parti iktidarı döneminde tanıştığını ifade ederek, 2003'ten önce Antalya'da bir tane bile köprülü kavşak olmadığını hatırlattı. Antalya Büyükşehir Belediyesinin 2004 yılından itibaren şehrin dört bir yanını köprülü kavşaklarla donattığını belirten Erdoğan, gelecek Mayıs ayında iki köprülü kavşak daha açılacağını bildirdi.

Antalyalıların, AK Parti'nin iktidar olduğu yıldan bu yana Türkiye'deki, AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediyesini kazandığı 2004 yılından beri de Antalya'da yaşanan değişimi izlediğine dikkati çeken Erdoğan, Antalya'nın Türkiye için taşıdığı önemin farkında olduklarını söyledi.

''FAKİR FUKARAYI İHMAL ETMEDİK''

Antalya Havalimanına ikinci dış hatlar terminali ile ikinci pistin yapıldığını ve yolcu kapasitesinin yıllık 25 milyona ulaştığını aktaran Erdoğan, hükümetleri döneminde Antalya-Alanya, Antalya-Kemer, Finike-Demre kara yollarının bitirildiğini, Antalya il ve ilçeleri ile köylerde 3 bin 404 yeni dersliğin devreye girdiğini ve okullara 9 bin bilgisayar gönderildiğini anlattı. Kente yapılan sağlık ve eğitim hizmetleriyle köy ve beldelere götürülen hizmetlerden de örnekler veren Başbakan Erdoğan, 2005 yılından itibaren Antalya'da doğal gazın sanayide kullanıldığını, yakın bir gelecekte Antalya'daki konutlarda da doğal gaz kullanılabileceğini açıkladı. Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bu yatırımları yaparken fakir fukarayı da ihmal etmedik. Ayni, nakdi, bir çok yardımlar yapıldı. Sağ olsun, valilerimiz, kaymakamlarımız, fakir fukarayı, garip gurebayı, karda, kışta, soğukta kalmasın diye kömürünü gönderdiler. Sobası yoksa, sobasını gönderdiler. Yine bu yıl da, kim ne derse desin, valilerimiz, kaymakamlarımız, muhtarlar vasıtasıyla fakiri, fukarayı bulacak ve onlara kömürünü, sobasını, erzakını da ulaştıracaktır. Çünkü biz demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinde, sosyal restorasyon projelerini uyguluyoruz, uygulayacağız. Yeni toplu konutlar yapmaya devam edeceğiz. Cüzi peşinatla, kira öder gibi taksit ödemek suretiyle... İstiyoruz ki vatandaşımız konut sahibi olsun. Bunlara da devam edeceğiz.

Ülkemizi siyasi çekişmelere kurban etmek istemiyoruz. Asla dayanışmamızı hiç bir yanlış yaklaşım gölgelemesin. Birbirimizi sevelim, birbirimize inanalım. Göreceksiniz ki, size verdiğimiz söz vardı ya.... Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet... Bunların üzerinde Türkiye'yi yükseltiyoruz, yükselteceğiz. Bundan hiç endişeniz olmasın. Her şey yapılıyor. Bundan sonra doğrudan gelir desteği yok. Araziye destek yok. Bundan sonra destek ürüne. Ne kadar üretiyorsan, o kadar destek. Çünkü adil olmamız bunu gerektiriyor. Bunu da yapacağız. ''

''SİZİ ÜZDÜYSEK ÖZÜR DİLERİM''

Başbakan Erdoğan, köprülü kavşaklar yapılırken ve altyapı çalışmaları sırasında Antalyalılar'ı üzmüş olabileceklerini de ifade ederek, şöyle konuştu:

''Sizleri üzdüysek affola... Çünkü bu yatırımlar yapılırken zaman zaman bazı yerlerde yollar kesiliyor. Bizim de millet olarak biraz tez canlılığımız var. Hemen verip veriştiriyoruz. Fakat biraz sabırlı olursak, daha sonra çok güzel şeylere kavuşacağız, ama maalesef tahammülsüzlüklerimiz oluyor. Ben bunlar için Belediye başkanımız, karayolarımız, valilerimiz adına sizlerden özür diliyorum. Ama inşa halindeyken yanından geçtiğim Antalyaspor kavşağının ne kadar güzel olduğunu gördüm. Antalya güzelleşiyor. İlk Başbakan olduğumda Valimiz beni Kundu'ya götürmüştü. Oraya giderken köylerin arasından gitmiştik ama şimdi artık bambaşka bir yolculuk yapıyoruz.''

Başbakan Erdoğan bir vatandaşın ''Türkiye güzelleşiyor'' diye seslenmesi üzerine, ''Siz güzelleşiyorsunuz, siz. Beraber güzelleşiyoruz. Daha güzel olacağız. Bu millete ne yakışıyorsa o olacak, hiç endişe etmeyin. Yeter ki biz, bu ülkede içerde enerjimizi kaybetmeyelim. Enerjimizi dışarda kaybedelim. Burada hizmete dönüştürelim. Mesele bu'' dedi.

ANTALYASPOR ATKISI TAKTI

Başbakan Erdoğan, daha sonra kürsüye Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Vali Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşi Emine Erdoğan ile protokol sıralarında oturan kadınları da çağırdı. Bu arada Başbakan Erdoğan, kendisine bir Antalyaspor atkısı verilmesini istedi. Atkıyı takan Başbakan Erdoğan, ''Antalyaspor atkısı taktık diye hemen beni Antalyasporlu ilan etmeyin haa...'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Antalyaspor'un bugün oynadığı Samsunspor maçını 4-2 kazandığını belirterek, ''Peki bu kurdele niye Antalyaspor kurdelesi değil'' diye sordu. Kırmızı ve beyaz renkli iki atkının alt alta olduğunu fark eden Erdoğan, ''Evet Antalyaspor renklerini üste çıkaralım'' dedikten sonra, kazaların meydana gelmemesi dileğiyle kurdeleyi kesti.

Başbakan Erdoğan, tören alanından ayrılırken bazı vatandaşlarla kısa süre sohbet etti ve isteklerini dinledi.

Yol çizgileri Karayolları Genel Müdürlüğünce, peyzaj düzenlemesi Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan kavşak, Antalya kent merkezindeki Yüzüncü Yıl Bulvarı ile Atatürk Bulvarı'nı birbirine bağlayor.

Kavşağın Antalya'nın en işlek bulvarında bulunması nedeniyle, açılış töreni bulvarın hemen yanındaki Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezinin önündeki alanda gerçekleştirildi.

ERDOĞAN MOBESE MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve beraberindekiler törenden sonra, kentin çeşitli yerlerine konulan kameralardan oluşan ''Kent Güvenlik Sistemi (MOBESE)'' binasını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan, burada Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ve Emniyet İl Müdürü Feyzullah Arslan'dan bilgi aldı.