kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Butto cinayetiyle ilgili 15 yaşındaki bir çocuk tutuklandı

Yeni Haber
Pakistan güvenlik güçleri, Pakistan'ın eski başbakanlarından ve Pakistan'daki ana muhalefet grubunun lideri Benazir Butto'ya düzenlenen suikastla ilgili olduğu sanılan 15 yaşındaki bir çocuğu tutukladı.

Tutuklanan şüphelinin, Butto'ya suikast düzenleyen timden olduğunu kabul ettiğini belirten polis yetkilileri, ayrıca Pakistan'daki Şii azınlığa karşı yeni bir intihar eylemini önlediklerini duyurdular.

Butto suikastıyla ilgisi olan bir kişinin tutuklandığı yolundaki haberi doğrulayan Pakistan İçişleri Bakanı Kemal Şah, Kuzey Batı Sınırı eyaletine bağlı Dera İsmail Han kasabasında tutuklanan 2 kişiden biri olan 15 yaşındaki çocuğun 27 Aralıkta Butto suikastına katıldığını itiraf ettiğini söyledi. Şah, yetkililerin, gencin itirafını kabul etmeden önce, öteki tutuklunun anlattıklarıyla desteklenip desteklenmediğini görmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Üst düzey bir istihbarat yetkilisi de tutuklanan çocuğun kendisini sorgulayan yetkililere, 5 kişiden oluşan timin, Butto'nun öldürüldüğü kent olan Rawalpindi'ye El Kaide ve Taliban ile güçlü bağları bulunan bir militan lideri olarak bilinen Beytullah Mehsud tarafından getirildiğini anlattığını belirtti.

Öte yandan, Karaçi Polis Şefi Azhar Faruki, kent polisinin, Şiilerin bu haftaki kutsal Aşure gününde saldırı hazırlığında olduğu belirlenen 5 kişiyi yanlarında bulunan patlayıcılar, fünyeler ve az miktarda siyanürle ele geçirdiklerini kaydetti. Tutuklanan kişilerin siyanürü belediye suyuna karıştırmayı planladıklarının anlaşıldığını anlatan Faruki, ''Bu tutuklamalarla büyük çaptaki saldırıları boşa çıkarmış olduk'' dedi.

Ülkenin başka bölgelerindeki güvenlik yetkilileri, asilerin Afganistan sınırında düzenledikleri saldırılar ve Şiileri hedef alan bir seri bombalama olayları üzerine başlatılan aramalarda en az 55 terör zanlısının yakalandığını duyurdular.

(AA)