kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KONUŞMA SIRASINDA KEKELEDİ ... Bernanke’nin Temsilciler Meclisi’nde yaptığı konuşma sırasında oldukça stresli ve telaşlı olduğu gözlenirken, soruları yanıtlarken bir ara kekelemesi dikkat çekti.

Mortgage batığının toplam tutarı 500 milyar $'ı geçmez

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke, mortgage krizinden kaynaklı kayıpların birkaç yüz milyar doları bulabileceğini ancak 500 milyar doları aşmayacağını söyledi..
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, konut kredisi kaynaklı kayıpların şu ana kadar 100 milyar doları bulmuş olabileceğini ve toplam kaybın bunun birkaç katı gerçekleşebileceğini söyledi. Bernanke, ABD Temsilciler Meclisi Bütçe Komitesi'ne yaptığı konuşmada, mortgage kredisi kayıplarının 500 milyar doları aşmasını beklemediğini de sözlerine ekledi. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, para politikasında gevşemeye devam edilebileceğini yineleyerek, Fed'in "olağanüstü tetikte ve esnek, kararlı ve zamanında adım atmaya hazırlıklı" olması gerektiğini söyledi. ABD Temsilciler Meclisi Bütçe Komitesi'nde yapacağı konuşmanın metninde Bernanke, ekonomik görünümün kötüleştiğini ve büyüme üzerindeki aşağı yönlü risklerin daha fazla dile getirilmeye başlandığını belitti. Bernanke kamuoyunun Fed'in enflasyonla mücadele duruşuna güveninin sürmesi halinde 2008-09'da çekirdek enflasyonun düşeceğini ifade ederek, şu ana kadar enflasyon beklentilerinin iyi bir şekilde çıpalandığını vurguladı. İşte ABD Merkez Bankası Başkanı Bernanke'nin önemli açıklamaları şöyle:

'ÇOK ACİL ÖNLEM ALMALIYIZ'
*
Son rakamlar reel ekonominin 2008 yılı içerisinde izleyeceği yol bakımından olumlu işaretler vermiyor.

* Ekonomik büyüme konusundaki endişeler artıyor.

* Ancak ekonomide bu yıl bir durgunluk ön görmüyorum.

* Mali önlemler para politikaları ile birleştiğinde ekonomiye katkıda bulunabilir.

* Bir şeyler yapmamız gerekiyor ve bunu zaman kaybetmeden gerçekleştirmeliyiz.

* Alınacak önlemlerin gelecek 12 ay içerisinde etkin olacak şekilde planlanması gerekiyor. Ve hızlı hareket edilmeli.

* Bütçe açığının yükselmesine neden olacak bir çözüm, mevcut sıkıntılarımızın daha da artmasına neden olur.

* Bankalar şirket ve tüketicilere verdikleri kredileri kıstı. Pahalı ve düşük miktarda kullanılan krediler büyümeyi kötü yönde etkiler.

* Enflasyon bu yıl ve gelecek yıl makul seviyede kalacak. Enerji ve gıda fiyatlarının ise gerilemesini bekliyorum.
Haberin fotoğrafları