kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Tayfun Acarer

Sanal kumar 500 milyon dolarlık pazar haline geldi

Olcay AYDİLEK ANKARA
TK Başkanı Acarer, internette ciddi boyutlarda kumar oynandığını belirterek "Kumar sitelerinden yılda 300-500 milyon dolar yurtdışına aktarılıyor" dedi..
Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, internette çok ciddi boyutlarda kumar oynandığının belirlendiğini vurgulayarak, ilk belirlemelere göre kumar siteleri üzerinden her yıl yurtdışına 300-500 milyon dolar aralığında paranın aktarıldığını açıkladı. Acarer, SABAH'a sanal kumar ve telekomünikasyon sektörüne ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Acarer, 23 Kasım'da faaliyete geçen İnternet Güvenliği Başkanlığı'nın müstehcenlik, çocuk pornosu, sanal kumar gibi suçlarla mücadele ettiğini, 1.5 aylık dönemde 40'ı aşkın siteye erişimin engellendiğini, bunların önemli bir bölümünün kumar oynatan siteler olduğunu bildirdi.

TAHMİNLER ÖTESİ TRAFİK
İlk belirlemelere göre kumar siteleri üzerinden her yıl yurtdışına 300- 500 milyon dolar aralığında paranın aktarıldığını belirten Acarer, kredi kartı numarası verilerek oynanan sanal kumarda yurtdışına gönderilen paraya ilişkin tutarın daha da artabileceğine dikkat çekti ve "Bu konu çok önemli. Ciddi bir tehlike" dedi. İnternet Güvenliği Başkanlığı, sanal kumarla mücadele kapsamında öncelikle kumar oynatan siteleri tek tek belirledi. Başkanlık, çoğu ABD ve Uzakdoğu ülkelerinde bulunan sitelere yönelik trafiği mercek altına aldı. Türkiye'den, kumar sitelerine yönelik tahminlerin çok ötesinde olağanüstü bir trafiğin olduğu gözlendi. Mücadeleye başlamadan önce böyle bir yoğunluk beklemediklerini anlatan Acarer, kumar oynayanların, sürekli takip ettikleri sitelerin kapatılmasıyla 'çılgına' döndüklerini ifade etti. Acarer, "Bu kişiler, sitelerin kapatılması nedeniyle e-posta ve telefonla hakaretler yağdırıyor" dedi.