kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Migros'ta teklifler piyasa değerinin altında değil"

Migros'un yüzde 51'i için gelen tekliflerin piyasa değerinin altında olduğu haberlerini yalanlayan Koç Holding CEO'su Bulgurlu, "Yanlış haberler yatırımcıyı yanıltıyor" dedi..
Yüzde 51 hissesinin satışı için yapılan görüşmelerde üç yatırımcının çekiştiği Migros'ta gelen haberler borsada halka açık hissenin yönünü çiziyor. Sabah saatlerinde Reuters'ın şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı "Verilen teklifler piyasa değerinin altında" haberinin ardından yüzde 7'nin üzerinde düşen Migros hisseleri Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu'nun "Tekliflerin hiçbiri piyasa değerinin altında değil" açıklamasıyla toparlandı ve günü yüzde 5 kayıpla tamamladı. Koç Holding, çoğunluk hisselerini satışa çıkardığı Migros için gelen tekliflerin hiçbirinin Migros'un piyasa değerinin altında olmadığını açıklarken, daha önce aksi yöndeki haberlerle büyük değer kaybeden iki şirketin hisseleri zararlarını kısmen telafi etti. Reuters'ın önceki gün yayımlanan bir haberinde Migros için üç teklif verildiği ve bu tekliflerin en az ikisinin süpermarket zincirinin piyasa değerinin altında olduğu belirtilmişti. Hisselerin değer kaybının sürmesi üzerine dün Koç Holding CEO'su Bulgurlu, yazılı bir açıklama yaparak bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Açıklamada, "Migros satış sürecinde halen teklif sahipleri ile yapılan gizlilik sözleşmesi çerçevesinde, teklif edilen fiyatlar ile ilgili olarak açıklama yapılamayacağını, ancak şu ana dek alınan tekliflerin Migros'un hisse değerinin altında olmadığını" belirtti.

HİSSELER TOPARLADI
Bulgurlu'nun açıklamasından önce dün sabah seansını yüzde 6.1 düşüşle kapatan Migros hisseleri günü 20.10 YTL'lik değerle yüzde 5.5'lik değer kaybıyla tamamladı. İlk seansın kapanışında yüzde 4.31 düşüşle 5.55 YTL'den işlem gören Koç Holding hisseleri ise günü yüzde 2.6 düşüşle 5.65 YTL'den tamamladı. Bulgurlu, özellikle alınan teklif sayısı ve tutarı ile ilgili olarak çeşitli medya organlarında Koç Holding kaynaklı olmayan, çelişkili ve yanlış haberler yayınladığını belirterek, Migros ile ilgili olarak kararlılıkla yola devam ettiklerini ve bu tür yanlış haberlerin başta yatırımcı olmak üzere tüm kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğunu ekledi.

ÜÇ TALİP VAR
Bulgurlu, özellikle yatırımcıların hak ve yararlarının korunması için gerekli azami özenin gösterildiğini belirterek, kesinleşen aşamalar ile ilgili olarak kamuoyuna gerekli açıklamaların zamanında yapılacağını söyledi. Reuters haberinde, Migros için teklif verenleri özel sermaye şirketi Kohlberg Kravis Roberts & Co LP (KKR), BC Partners ve Türk özel sermaye grubu Turkven ile Hırvat Agrokor ve özel sermaye şirketi Blackstone olduğunu belirtmişti. Haberde, özel sermaye şirketi Bain Capital'in de BC-Turkven grubuna dahil olduğu iddia edilmişti.