kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Murat Binark - Köksal Akoğlu

Kârı görüp Akkoza'ya 300 odalı otel eklediler

Esenyurt'ta inşa edilen dev projeye bir de otel eklendi. Akiş Genel Müdürü Akoğlu, "Bölgedeki ihtiyaç bizi business otele yöneltti" dedi..
Akış, Corio ve Garanti Koza işbirliği ile İstanbul Esenyurt'ta inşa edilen proje Akkoza'ya 300 odalı otel ekleniyor. Akkök Grubu'na bağlı Akiş Gayrimenkul'ün Genel Müdürü Köksal Akoğlu, bölgedeki otel ihtiyacından yola çıkarak böyle bir karar verdiklerini belirterek, "Havaalanı ve TÜYAP Fuar Merkezi'ne yakın konumdayız. Kârlı bir iş. 300 odalı bir iş oteli yapacağız ve iyi bir işletmeci ile anlaşacağız" dedi. Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkanvekili Murat Binark ise, satışa çıkan birinci ve ikinci etap konutlarının 850 kadarının satıldığını belirtti. Akkoza Alışveriş Merkezi'nin tanıtım toplantısında soruları yanıtlayan Binark ve Akoğlu, 180 milyon dolarlık bir yatırım olan alışveriş merkezinin 7 bin 500 civarında istihdam sağlayacağını kaydetti.

2010'DA TAMAMLANACAK
Toplam yatırım tutarı 1 milyar doları bulan 5 bin 500 konut, 70 bin metrekarelik kiralanabilir alan ve 230'un üzerinde mağazaya sahip olan alışveriş merkezi, hastane, okul, otel ve parklardan meydana gelen projenin 2009'a kadar 120 bine çıkması beklenen bir bölge nüfusuna hitap edeceği belirtildi. Akkoza'da konutların ilk iki etabı ve alışveriş merkezi 2010'da bitecek. İstinyePark projesinin sahibi Development Design ve Sehilart Mimarlık'ın yaptığı Akkoza 4 kat çarşı ve 3 kat otoparktan oluşacak. Alışveriş merkezine yılda 9 milyon ziyaretçi gelmesi bekleniyor.
Haberin fotoğrafları