kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BURASI MURAT NEHRİ...Eksi 34’ü bulan Ardahan’da bere ve atkı bile fayda etmiyor. Ağrı’daki Murat Nehri ise dondu. Halk buz üstünde yürüyor.

Kulak kıran soğuklar

Ardahan eksi 34'ü gördü. Sivas'taki maçta soğuktan kulakları zarar gören Trabzonlu futbolcular için doktor "Kulakları kırılabilir, un ufak olabilirdi" dedi. Balıkesir ve Çorum'da iki kişi donarak öldü..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kulak kıran soğuklar
Yurdun birçok bölgesinde etkili olan dondurucu soğuklar yaşamı olumsuz etkiliyor. Ardahan'da eksi 34 dereceye düşen soğuk yüzünden ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 3 gün ara verildi. Ardahan'daki askeri birliklerde 2 saatlik kule nöbetlerinin 15 dakikaya, Erzurum'da 30, Şırnak'ta ise bir saate düştüğü belirtildi. Balıkesir'in Erdek ilçesinde bir belediye işçisi donarak öldü. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye düştüğü Çorum'da Mustafa Songur (60) ölü olarak bulundu. Songur'un donarak öldügü sanılıyor. Erzurum'da otomobiller battaniyelere sarıldı. Aşırı soğuk pazartesi gününe kadar sürecek. Önceki gece hava sıcaklığı Erzurum'da -33, Şırnak'ta -33, Kars'ta -31, Ağrı'da -30, Sivas'ta -27, Tunceli'de - 25, Iğdır'da -22, Erzincan'da -19, Hakkari'de -17, Bitlis'te -10 olarak ölçüldü. Dün günün en yüksek sıcaklıkları ise Sivas'ta -17, Ardahan'da -16, Erzurum ve Kars'ta -13, Ağrı'da -12, Erzincan, Hakkâri ve Şırnak'ta -7 derece oldu.

YAKITI DONDU
Erzurum'da eksi 20 dereceye kadar varan soğukta okula gitmek zorunda kalan ilköğretim okulu öğrencileri oldu. Erzurum, Ardahan ve Kars'ta soğuk yüzünden binlerce su sayacı ile bazı konutların su ve kanalizasyon şebekeleri dondu. Amasya'da Yeşilırmak'ın kenarları, Ankara'da su sayaçları dondu. Kar Kütahya ve Denizli'de de etkili oldu. Isparta ve Konya arasında bulunan Beyşehir Gölü aşırı soğuk nedeniyle buz tuttu. Göl üzerinde bulunan Kumluca Adası'nda bir kadın hastalandı. Isparta'da helikopter olmadığı saptanınca hasta kadın gölün tek ulaşım aracı olan kayıkla sabaha kadar süren çalışmalar sonucu kıyıya çıkarılabildi. Tokat'ın Almus ilçesinde bir evde çıkan yangına suyu ve yakıtının donması nedeniyle itfaiye araçları müdahale edemedi. Tokat'tan çağrılan itfaiye ekibinin müdahalesiyle söndürülen yangında ev kullanılamaz hale geldi.

MAÇLAR TATİL OLSUN
Sivas'ta geçen pazar oynanan maçta donma tehlikesi geçiren Trabzonsporlu futbolcuların da tedavisi sürüyor. Kulüp Doktoru Doç. Dr. Ahmet Kalaycıoğlu, "Bilgisiz davransak birçok oyuncunun kulağını kaybetmiş olabilirdik. Kulaklarını gördükten sonra faciadan dönüldüğü inancındayım" dedi. Kalaycıoğlu, "Devre arasında müdahale ile durumu toparlamaya çalıştık. Tedavide donmuş olan kulaklarıyla oynasaydık, kırılabilirdi. Donmuş yerleri un gibi elimizde dağılabilirdi'' şeklinde konuştu. Kalaycıoğlu, belli ısının altında oyuncuların bere ve eşofman altı kullanmasına izin verilmesi gerektiğini de belirtti.
Haberin fotoğrafları