kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
‘4 Ay, 3 Hafta ve 2 Gün’ isimli filmin konusu şöyle: Gabita hamile kalır. Bebeğini aldırmak için arkadaşı Otilia’dan yardım ister. Fakat Romanya’da kürtaj yasaktır. İki genç kız tüm hukuki ve tıbbi riskleri göğüsler.

Filmde yaşanan dram Fatih'te gerçek oldu

Deniz DERİN SABAH
İstanbul'da sevgilisinden hamile kaldığını 5 ayın sonunda fark edip, aile korkusuyla bebeğini ilaç alıp düşüren 21 yaşındaki hemşire cezaevinde..
İLİŞKİLİ HABERLER
Filmde yaşanan dram Fatih'te gerçek oldu
Bugünlerde sinemalarda oynayan ve Romanya'daki yasadışı bir düşüğü anlatan "4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün" adlı ödüllü filmdekine benzer bir olay cuma gecesi İstanbul Fatih'teki bir bodrum katında yaşandı. 5 aylık bebeğini ilaçla düşüren 21 yaşındaki hemşire D.Ç.'nin tutuklanmasıyla sonuçlanan olay şöyle gelişti:

ÖNCE İŞ, SONRA AŞK...
Hemşire D.Ç. eğitiminin ardından İstanbul'a gelip Bakırköy'deki özel bir ambulans şirketinde çalışmaya başladı. 6 ay önce ise gönlünü E.C. adlı gence kaptıran genç kız, bir hafta önce 5 aylık hamile olduğunu öğrendi. E.C. de 'Evleniriz' diyerek sevgilisine sahip çıktı. Ancak D.Ç. ailesinin korkusundan bebeği doğuramayacağını söyledi ve ev arkadaşı T.A.'dan yardım istedi. 2 arkadaş geçen cuma ise bebeğin ve kendilerinin sonlarını getiren korkunç drama imza attı. İş çıkışı eve gelen D.Ç. sancılanınca arkadaşına düşük yapmak istediğini söyledi. T.A. da düşüğe neden olacak bir ilaç verdi. Genç hemşire ilacın etkisiyle bebeği düşürdü. Ama bebeğin kordonunu kesemediler. T.A. doktor arkadaşı M.H.'dan yardım istedi. Doktorun önerdiği tıbbi makas ya da kullanılmamış bir permatik bulamayan iki arkadaş bıçakla kordonu kesmek zorunda kaldı. O sırada evde olan Z.S.'nin ifadesine göre ilk anda yaşayan bebek 5 dakika sonra öldü. Hatta T.A. bebeğe bakarak, 'Hoşçakal bebek' dedi. Doktorun "Hastaneye gidin yoksa D.Ç. zehirlenir" demesi üzerine de genç hemşireyi ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü.

İHBAR TELEFONU GELDİ
D.Ç. ile arkadaşının sırrını polise gelen ihbar ortaya çıkardı. D.Ç. ile T.A. Haseki Hastanesi Kadın Doğum Bölümü'nde hemen gözaltına alındı. T.A. savcılık tarafından serbest bırakılırken, anne D.Ç. "adam öldürmek" suçundan tutuklandı.