kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tecavüze 'Çukurca psikolojisi' savunması

Canan YILMAZ SABAH-İSTANBUL
Zekeriyaköy'de villasına girdiği İngiliz öğretmene bıçak zoruyla tecavüz eden inşaat işçisi zanlının avukatı, "Çukurca'da askerlik, psikolojisini bozdu" dedi..
İstanbul Zekeriyaköy'deki villasında İngiliz öğretmene bıçak dayayarak tecavüz etmekle suçlanan inşaat işçisinin avukatı, müvekkilinin Çukurca'da askerlik görevini yaptığı dönemde psikolojisinin bozulduğunu, bu nedenle cezai ehliyetinin olmadığını ileri sürdü. Mahkeme de sanığı akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na sevk etti. Sarıyer Zekeriyaköy'de geçen yıl 14 Ocak'ta meydana gelen olayda inşaatlarda işçi olarak çalışan Ozan Kılıç (24) balkondan girdiği villada uyuyan ev sahibi İngiliz öğretmen S.L.C.J.'ye (39) boğazına bıçak dayayarak tecavüz etti. Bir özel okulda İngilizce öğretmeni olan genç kadın para istediğini zannederek tecavüzcüsüne 100 YTL verdi. Ancak sanık İngiliz öğretmeni yere yatırarak ikinci kez tecavüz etti.

38 YIL HAPİS İSTENİYOR
Ozan Kılıç, daha sonra masa üzerinde bulunan cep telefonunu alıp kaçtı. Öğretmen kadın ise soluğu jandarma karakolunda aldı. Yapılan araştırmalar sonucunda zanlı bir inşaatta yakalandı. Cezaevine konulan Kılıç hakkında "konut dokunulmazlığını ihlal", "cebir kullanarak cinsel saldırıda bulunmak", "yaralama", "nitelikli yağma" suçlarından 21 yıldan 38 yıla kadar hapis cezası ile dava açıldı.

PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRDÜ
Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasına tutuklu sanık Ozan Kılıç avukatı Hülya Karabulut ile katılırken, İngiliz öğretmen gelmedi. Sanık avukatı, müvekkilinin askerlik görevini Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde yaptığını ve o dönemde psikolojik tedavi gördüğünü belirterek, cezai ehliyetinin olmadığını söyledi. Avukatın bu yönde gerekli belgelerin incelenmesini talep etmesi üzerine mahkeme, Ozan Kılıç'ın Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verdi.