kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet güneşi

Dondurmalı kağıt helva pastası
Bir su bardağı sütle krem şantiyi mikserle çırpın. Servis tabağına bir kaşık krem şanti koyun, üzerine bir adet helva yerleştirin. Kağıt helvanın üzerine dondurma yayın, vişne taneleri koyun. Üzerine bir kağıt helva daha koyun. Kağıt helvalar bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın. Pastanın her tarafını krem şanti ile kaplayın. 1 gece buzlukta bekletin. 4 kaşık kakaolu fındık kremasını biraz sütle açıp, pastanın tam ortasına dökün. Fıstıklı krokan ile süsleyerek servis yapın.
Not: Pasta devamlı buzlukta tutulmalıdır.

Malzemeler
*
4 adet kağıt helva
* 250 gr. dondurma
* 1 kase çekirdekleri çıkarılmış vişne
* 1 poşet krem şanti
* 1 su bardağı süt
* 1 paket fıstıklı krokan
* 4 kaşık kakaolu fındık kreması