kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kakaolu fındık kremalı ponçik

Margarini eritip soğutun. Ilık sütle mayayı eritin, 10 dakika bekletin. Hamur yoğurma kabına alın, yumurta, mahlep ve şeker koyun. Yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örterek hamur iki kat olana kadar bekletin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın, fakat üzerine bastırmayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecedeki fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirip, soğutun. Ortadan ikiye bölün. Bolca kakaolu fındık kreması sürün. Diğer parçayı üzerine kapatın. Bir kapta kakaolu fındık kremasını kısık ateşte eritip, ponçiklerin üzerine gezdirin. Arzuya göre süsleyip servis yapın.

MALZEMELER
*
125 gr. margarin
* 3 yumurta
* 1 tatlı kaşığı mahlep
* Kibrit kutusu kadar yaş maya
* 1 su bardağı süt (ılık)
* 1 kutu kakaolu fındık kreması
* 6 su bardağı un
* 1 çay bardağı pudra şekeri

Bolu pilavı
Pirinci ayıklayın, 1 saat tuzlu ve sıcak suda bekletin. Soğuk suyla birkaç kez yıkayın ve süzgece alın. Tencereye yağın yarısın alıp kızdırın. Eti ve doğranmış soğanı ilave edin, kavurun. Et suyunu salıp kendini toplayınca mantarları, doğranmış domatesi, şekeri ve tuzu ilave edip, kısık ateşte 30 dakika pişirin. Etler yağıyla kalınca 2 bardak sıcak su ilave edin. Kaynayınca pirinci koyun. Ağır ateşte 15 dakika pişirin. Kalan yağı tavada kızdırın, pilavın üzerine gezdirin. Ateşten alın, 10 dakika sonra cevizi, dereotunu, kekiği, karabiberi koyun, harmanlayıp servis yapın.

MALZEMELER
*
2 su bardağı pirinç
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 2 adet soğan
* 1 su bardağı ceviz
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 4 su bardağı su
* 1 kase kuşbaşı doğranmış kuzu eti
* 1 adet domates
* 1/2 demet dereotu
* 1 çay kaşığı karabiber Tuz

Soslu sini köftesi
Kıyma, ekmek, köfte baharı, iki yumurta ve tuzu iyice yoğurun, köfte hamuru yapın. Fırın tepsisini yağlayın, köfteyi tepsiye yayın. Sebzeleri küp küp doğrayıp, köftenin üzerine yayın. Kürdan ile birkaç yerinden delik açın. Üzerine domates rendesi gezdirerek 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Yoğurt, tahin ve ketçabı karıştırın. Köfteleri bu sosla birlikte servis yapın.

MALZEMELER
*
1 kilo kıyma
* 3 dilim bayat ekmek
* Köfte baharı
* Tuz
* 1 adet soğan (rendelenmiş)
* 2 adet yumurta
* 2 adet patlıcan
* 2 adet yeşil biber
* 2 adet kabak
* 1 adet kırmızı biber
* 2 adet patates
* 2 adet domates (rendelenmiş)
* Kekik
* Kırmızı pul biber
* 1 kahve fincanı yoğurt
* 1 çorba kaşığı ketçap
* 1/2 su bardağı tahin