kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Susamlı piliç lokumu

Bulguru ayıklayın, yıkadıktan sonra bir kaseye koyup üzerini geçecek kadar sıcak su koyup 30 dakika bekletin. Tavuk etini bol suda haşlayın, robottan geçirin. Tavuk etini bulgura karıştırıp; zeytinyağı, dövülmüş ceviz, tahin, kimyon, karabiber, sarmısak, tuz ve salçayı koyun. İyice yoğurun ve yuvarlak köfteler yapın. Susama bulayarak servis tabağına dizin. Kıvırcık salata ve maydanozla süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
* 500 gr. ince bulgur
* 500 gr. tavuk eti
* 1 kaşık salça
* 1 su bardağı ceviz
* 1 su bardağı tahin
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 2 diş sarmısak
* Kimyon
* Karabiber
* Tuz
* 2 çorba kaşığı susam