kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mustafa Koç

'Bu yıl sonunda 50 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedefliyoruz'

Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, 2008 yılında hedeflerinin 50 milyar dolar ciroya ulaşmak ve yüzde 7-8 seviyesinde reel büyüme olduğunu söyledi..
KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, 2008 yılında 50 milyar dolar ciro hedeflediklerini söyledi. Reel rakamlarla yüzde 10'un üzerinde büyüme beklediklerini belirten Koç, en büyük yatırımlarının ise beyaz eşya sektöründe gerçekleşeceğini dile getirdi. 2008 sonunda cirolarının yüzde 35'inin ihracattan geleceğini kaydeden Koç, amaçlarının bu oranın 2010- 2012'de yüzde 50'ye çıkması olduğunu ifade etti.

FİNANS MERKEZİ İSTANBUL
Koç ayrıca, beyaz eşya ve otomotivde kapasite artırımı yapacaklarını, bu oranın otomotivde yüzde 15-20 olacağını kaydetti. Migros'un satışıyla ilgili sürecin devam ettiğini yineleyen Koç, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınma tartışmasıyla ilgili olarak "İstanbul Türkiye'nin finans merkezi, ben bunu çok ters bulmuyorum" dedi ve kararın hükümetin kararı olduğunu vurguladı. 2008 yılı sonunda enflasyonun yüzde 7-8 olacağına inandığını söyleyen Koç, "1 dolar 1 YTL olursa sizi nasıl etkiler?" sorusuna da "İhracatta zaten etkiliyor, ama ben bu etkinin o kadar bire bir olacağını zannetmiyorum. Fakat bu konuda çok yanılıyoruz, nitekim geçen sene de bu seviyelere düşeceğini hiç tahmin etmiyorduk" dedi. Petrol fiyatındaki artışın kendileri de dahil herkesi 'çok menfi' etkilediğini belirten Koç, dalgalanmalarla ilgili de şunları söyledi: "Gelişen ülkelerde onlar hapşırsa biz nezle olurduk, fakat bizim ekonomimizde artık bir derinlik sağlamaya başladılar. O bakımdan çok fazla etkileyeceğini zannetmiyorum."