kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İran'a karşı üçlü zirve için mi buluştular?

İran'a ekonomik yaptırım için çabalayan ABD, sert askeri çıkışlar yapan Fransa liderleri aynı gün ülkeyi ziyaret edince ülke basını bu iddiada bulundu..
İLİŞKİLİ HABERLER
İran'a karşı üçlü zirve için mi buluştular?
İran'a karşı sert açıklamalarıyla gündeme gelen iki liderin Suudi Arabistan'a aynı tarihlerde çıkartma yapması akıllara soru işaretleri getirdi... Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin hemen ardından ABD Başkanı George W. Bush'un da Suudi Kral'ı ziyaret etmesi, "üçlü zive" iddialarına neden oldu.

'TERÖR DESTEKÇİSİ'
Suudi gazeteleri, "İki başkan Riyad'da Kral Abdullah'la zirve mi düzenleyecek?" sorusunu gündeme getirdi. İran'a karşı baskıyı arttırmak için çıktığı 9 günlük Ortadoğu gezisinin son durağında ABD Başkanı Bush, dün Suudi Arabistan'a geldi. İkili görüşmesinde Suudi Kralı'ndan da İran'a karşı destek istemesi beklenen Bush'un silah anlaşmalarını gündeme getirebileceği belirtiliyor. Gezisinin önceki ayağı Dubai'de İran'a karşı Körfez ülkelerinin desteğini isteyen Bush, "İran tüm dünyada terörün baş destekçisi. Dünyanın güvenliği tehlikede" dedi.

40 MİLYON EURO
Fransız lider Sarkozy'nin ilk durağı da Suudi Arabistan'dı. Sarkozy, Kral Abdullah'la samimi görüntüler verdi. İkili görüşmelerde nükleer enerji ve ticari anlaşmaların ele alındığı bildirildi. Körfez ülkeleri temaslarında 40 milyon Euro'luk anlaşmalar yapmayı hedeflediğini belirten Sarkozy, bundan sonraki durağı olan Katar ile Birleşik Arap Emirlikleri'nde de nükleer işbirliği anlaşması imzalamayı hedefliyor.