kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Oğlunu 3 yıl sonra kucaklayabildi

Kolombiya'da 6 yıl önce kaçırılan ve geçen hafta bırakılan başkan yardımcısı adayı, örgütün 8 aylıkken alıp yetimhaneye bıraktığı anlaşılan oğluna kavuştu..
Kolombiyalı Calara Rojas'ın hayatı, 6 yıl önce filmleri aratmayacak bir senaryo gibi değişti... Ayrılıkçı FARC (Kolombiyalı Devrimci Silahlı Kuvvetleri) örgütü militanları tarafından, başkanlık yarışındaki Ingrid Betancourt'un sağ kolu, partisinin de başkan yardımcı adayıyken kaçırıldı. Yıllarca sağ olup olmadığına dair tek bir işaret yoktu. Geçen aylarda ilk işaretler gelmeye başladı. Örgütün elinde rehin tutulduğu, ormanda kamp kamp dolaştırıldıkları anlatılıyordu. Ancak asıl çarpıcı olanı, Rigo adlı bir militanın çocuğunu dünyaya getirdiği iddiasıydı... Haberlerin gerçek olduğu kısa sürede ortaya çıktı. Rojas ve bebeği hayattaydı. Girişimler, kisinin de bırakılmasını sağlamak yönündeydi. Ancak Rojas'ın bebeği örgütün elinde değildi! Kötü senaryolar, bebeğin öldürüldüğü akıllara gelirken iyi bir haber geldi. Bebek, bir yetimhaneye bırakılmıştı...

ÖRGÜT, ÇİFTÇİ AİLEYE VERMİŞ
Bebek FARC tarafından bir fakir köylü aileye verildi, aile de kolu kırılan ve hastalanan bebeği bakamayınca bir hastaneye bıraktı. Hastane de ailesinin bakamayacağını söyleyip Emmanuel adı verilen bebeği sosyal hizmetlere teslim etti. Rojas'ın annesinden alınan örneklerle yapılan DNA testlerinde bebeğin gerçek kimliği ortaya çıktı. Ardından Venezüella lideri Hugo Chavez'in girişimiyle Rojas özgürlüğüne kavuştu. Önceki gece de yıllardır rehin hayatına dayanmasını sağlayan kişiye... Rojas, 2005'te kucağından alınan oğlunu psikologlar eşliğinde iki saat görebildi. Buluşmayla ilgili yetkililer, "Çok duygulu anlar yaşandı. İkisini de bir aile olmaya hazırlıyoruz" açıklaması yaptı. Rojas ise gazetecilere "Yeniden doğmuş gibiyim. Yeniden yaşıyorum" diyebildi.
Haberin fotoğrafları