kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
EMRE AKÖZ

'Yapma Bana Numara'

Babylon, sahneye çıkan gruplarla ve düzenlediği özel gecelerle İstanbul'un en önemli müzik merkezlerinden biridir...
Önümüzdeki perşembe akşamı Naim Dilmener, Babylon'da " kitsch " parçalar dinletecekmiş.
Dilmener'in çalacağı " tuhaf, komik, imkansız " şarkılar arasında bakın neler var:
Neşe Karaböcek'ten " Bir öptüm, bir öptüm, bir daha öptüm "... Elma Şekerleri'nden " Daha dün annemizin kollarında yaşarken "... Hande Yener'den " Bilenin ve bana katlananın, yanına kar kalıyor "... Sevda Karaca'dan " Çık Ortaya "... Cici Kızlar'dan " Hayır dersem belki demek, belki dersem evet anla "... Ayrıca Güzin ile Baha, Seyyal Taner, Füsun Önal ...
Bence Naim Dilmener, mutlaka İbrahim Tatlıses'in seslendirdiği " Yandım Televizyon " adlı o muhteşem eseri de çalmalı! (1989 tarihli 'İnsanlar' albümünden.)
"Yandım televizyonun elinden/ Öldüm televizyonun elinden" nakaratlı bu parça, akşam yorgun argın eve geldiğinde, kendini TV'ye vermiş bir aile bulan babanın çaresizliğini anlatır. Hem komiktir, hem acıklı.
Umarım gecede... İlham Gencer'in 1965 'Altın Mikrofon Yarışması'nda okuduğu ve Beyoğlu'nda gezen kızları 'Çita Maymunu'na benzettiği " Zamane Kızları "... Rahmetli Deli Selim'in "acayip" parçası " A Be Kızım Kızım " ve Ciguli'nin süper şarkısı " Yapma Bana Numara " da çalınır.
Not: 'Kitsch' parçalar arasında sayıyorum ama "Yapma Bana Numara", Ciguli'yi meşhur eden o şirin " Binnaz "a fark atar. Hatta bambaşkadır. Hem kıvrak, hem içli!
Ama ne yazık ki bende CD'si olmadığı için (İMÇ'de filan çok aradım, bulamadım) uzun süredir dinleyemiyorum. YouTube'ta filan var da; kesmiyor.