kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül Mısır'a, Erdoğan İspanya'ya gidiyor

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in davetlisi olarak, 14 Ocak Pazartesi günü Mısır Arap umhuriyeti'ne, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun davetlisi olarak yarın İspanya'ya gidecek. Dışişleri Bakanı Ali Babacan bu kez Başbakan Erdoğan'a eşlik edecek.

Kahire ve İskenderiye kentlerini kapsayacak ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Gül'e Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile işadamları ve medya mensuplarından oluşan bir heyet eşlik edecek.

İkili konular ile bölgesel ve uluslararası meselelerin ele alınacağı görüşmelerde Orta Doğu barış sürecindeki gelişmeler, Filistin, Lübnan ve Irak'taki durum, Doğu Akdeniz'de barış ve istikrarın korunmasına yönelik adımlar ile terörizmle mücadelede uluslararası planda sürdürülen işbirliği konularında görüş alışverişinde bulunulacak.

Kahire'deki temasları sırasında Arap Ligi Merkezi'ni ziyaret edecek olan Gül, Türk ve Mısırlı işadamlarının katılımıyla düzenlenecek Türk-Mısır İş Forumu'nda bir konuşma yapacak. Gül, 6 Ekim Sanayi Şehri'nde kurulacak Türk Sanayi Bölgesi'nin temel atma törenine de katılacak.

Gül, ayrıca, İskenderiye Kütüphanesi ile Avrupa-Akdeniz Süreci çerçevesinde faaliyet gösteren Anna Lindh Kültürlerarası Diyalog Vakfı'nı da ziyaret edecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Medeniyetler İttifakı girişimi toplantısına katılmak üzere yarın İspanya'ya gidecek. Erdoğan'a ziyareti sırasında Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan eşlik edecek.

İspanya Başbakanı Zapatero ile gerçekleştirilecek görüşmelerde, ikili siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin yanı sıra, Türkiye'nin AB üyelik müzakereleri ile bölgesel ve uluslar arası konular ele alınacak. Erdoğan, Zapatero'nun yanı sıra İspanya Senato Başkanı Javier Rojo ile de bir araya gelecek.

Başbakan Erdoğan ayrıca, iki ülke işadamlarının bir araya geleceği İş Konseyi toplantısına, "Europa Press" taradından düzenlenecek kahvaltılı basın toplantısına ve "Nueva Economia Forum" tarafından düzenlenecek çalışma öğle yemeğine de katılarak birer konuşma yapacak.

İspanya ziyareti sırasında Medeniyetler İttifakı 1. Forumu'na da katılacak olan Erdoğan, forumun açılış oturumunda bir konuşma yapacak.

(ANKA)