kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal'dan 50 'Che'

Şenol ATEŞ ANKARA
CHP lideri Deniz Baykal, bugün parti okulunun ilk dersini verecek. Baykal partili gençlere sosyal demokrasinin tarihini anlatacak..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bugün İstanbul'da açılan parti okulunda ilk dersi verecek. "Sosyal Demokrasi'nin Tarihsel Evreleri, Günümüzdeki Durumu ve Geleceği" konulu derste Baykal, gençlere "Partiye güvenin, demokrasiye sarılın, umutsuzluğa düşmeyin" mesajı verecek. CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın kentin çeşitli semtlerinde önümüzdeki günlerde faaliyete geçireceği 50 Cumhuriyet Halk Evi"ni de (CHE) Baykal hizmete açacak. CHP'nin parti üyesi gençlerin ideolojik ve politik donanımlarını güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiği "Parti Okulu", bugün Baykal'ın vereceği ilk dersle başlayacak. Törende CHP'ye geniş bir katılım da olacak. ANAP, Genç Parti, DP ve SHP'den yaklaşık 2 bin kişiye rozet takacak olan Baykal'ın gençlere vereceği derste şu mesajları vermesi bekleniyor:

LİDERDEN SATIRBAŞLARI

*
Türkiye zor bir süreçten geçiyor. AKP iktidarının rejim ve sistemle 'rövanş alma' çabası varken, muhalefette olan CHP eleştiriliyor. Bunu yapanlar ne kazanacak? Çünkü, kurtuluş savaşını veren düşünce CHP düşüncesidir.

* Parti içi demokrasiyi kendi içinde en iyi uygulayan parti CHP'dir.

* Bütün olumsuzlar karşısında ayakta duran en büyük güç CHP'dir. Bu kaleyi yıkmak için de içeride ve dışarıda büyük çabalar harcanıyor. Partinize güvenin, demokrasiye sarılın, umutsuzluğa düşmeyin.

* Türkiye zor günler geçiriyor. Ancak umutsuzluk, yılmak yok. Mücadeleye devam. Doçentlik tezini "Siyasal Katılım ve Sosyal Demokrasi" üzerine yapan Baykal'ın başlatacağı eğitim programı, politika, siyasi tarih, ekonomi, uluslararası ilişkiler ve iletişim dersleriyle sürecek. 13 seminerlik Parti Okulu'na katılan gençlere sertifika ve komisyonlarda aktif görev verilecek.
Haberin fotoğrafları