kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çocukları vurmamak için polis canını verdi

Kadir ERCAN - Enis YILDIRIM
Ankara'daki çatışmada Süleyman Yılmaz iki çocuğunu kendine siper etti. Çocuklara ateş etmeyen polis Elbistan şehit oldu. Yılmaz'ın Büyükşehir Belediyesi'nde işçi olduğu anlaşıldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Çocukları vurmamak için polis canını verdi
Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde, önceki akşam, polisin "Dur" ihtarına uymayan Süleyman Yılmaz (40), sivil otomobil içinde bulunan sivil polis memurları Gökhan Elbistan ile İbrahim Şafak'ı tabancayla vurdu. Polislerden Gökhan Elbistan yolda şehit oldu, İbrahim Şafak ise kurtarıldı. Olay önceki akşam Akçay mahallesi Asya Termal Tatil Köyü yolu üzerinde meydana geldi. "Dur" ihtarına uymayan ve aracıyla kaçan Süleyman Yılmaz, tatil köyü yolu üzerine kurulan barikatın yanında duran sivil polislerin bulunduğu otomobile ateş açtı. Çıkan çatışmada Gökhan Elbistan ile İbrahim Şafak ağır yaralandı. Elbistan hastaneye götürülürken hayatını kaybetti.

MEZARLIKLARDA BEKÇİ
Çatışmada dizi ve omzundan yaralanan Süleyman Yılmaz'ın tekbir getirerek, "Şehit olacağım" diye bağırdığı bildirildi. Yılmaz'ın (40) yanında 13 yaşındaki oğlu A. M. Y. ile 11 yaşında kızının bulunduğu belirtildi. Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, "Polislerimiz çocuklar zarar görmesin diye kendi hayatlarını tehlikeye attılar" dedi. Tarikat ve örgüt bağlantısı araştırılan Yılmaz'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 9 yıllık kadrolu işçi olduğu, Mezarlıklar Müdürlüğü'nde bekçi ve temizlik görevlisi olarak çalıştığı 4 gündür işe gelmediği öğrenildi. Yetkililer, problemli personel olan Yılmaz'ın birçok kez disipline sevk edildiğini belirtti.