kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

PKK'ya karşı 'güçlü taahhüt'

CNN'e demeç veren Cumhurbaşkanı Gül, Bush'un PKK terörü ile mücadelede bir kez daha 'son derece güçlü bir taahhütte' bulunduğunu söyledi..
New York'taki temasları sırasında ABD'nin haber kanalı CNN'in sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "ABD Başkanı George Bush, Türkiye ile birlikte PKK terörüyle mücadelede son derece güçlü bir taahhütte bulundu" dedi. Gül, Bush'un PKK terörüyle mücadele etme yönündeki taahhüdünü bir kez daha yinelemesinden çok memnun olduğunu söyledi. Konuya ilişkin ABD'nin somut olarak ne gibi adımlar atabileceğinin sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, Irak'ın kuzeyinde bir otorite boşluğunun olduğunu ve terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'ı "güvenli sığınak'' olarak kullandığının altını çizdi. PKK'nın orada yok edilmesi gerektiğini belirterek, askeri önlemin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Gül, "O yüzden bölgede bazı harekâtlar yapıyoruz, ancak bunlar son derece dikkatli ve hedefe yönelik bir şekilde yapılıyor ve devam edecek" diye konuştu.

'KİTLE İMHA SİLAHI İSTEMİYORUZ'
Irak hükümetinin PKK ile mücadelede ciddi çaba sarfedip etmediğinin sorulması üzerineyse Gül, "Irak hükümeti güçlü değil, tabii ki PKK ile mücadele etmek istiyor ama çok fazla zorlukları olduğu için belki de şu ana kadar her şeyi yapamıyor'' dedi. Gül, İran'ın nükleer programıyla ilgili soruya ise "Biz komşu bölgemizde kitle imha silahları istemiyoruz. Soruna diplomatik diyalog temelinde bir çözüm bulunması gerektiğine inanıyorum'' diye yanıt verdi. Gül, sorunun çözümüyle kişisel olarak da ilgilendiğini söyledi.