kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İngiltere'de sahte ilaç uyarısı

Yeni Haber
İngiltere'de 2 milyonun üzerinde kişinin prozac, viagra gibi reçeteli ilaçları internet üzerinden reçetesiz satın aldığı, ancak bunların büyük bölümünün sahte olabileceği uyarısında bulunuldu...
Royal Pharmaceitical Society (RPS) tarafından yapılan kapsamlı bir araştırman sonucunda İnglitere'de internet üzerinden ilaç satın alma alışkanlığının giderek tırmandığına dikkat çekildi ve ''bu ilaçları satın alan milyonlarca kişinin Rus ruleti oynadığı söylenebilir. Zira internet üzerinden satılan ilaçlarda yapılan denetimler, yaklaşık yarısının sahte olduğunu ortaya koyuyor'' denildi.

RPS Direktörü David Purce halkı uyarırken, internetin ilaç alış-verişi için kullanılmasının halk sağlığı açısından ciddi bir tehlike yarattığını belirterek, şunları söyledi: ''Sahtekar bir kesim, internet üzerinden hem de hiçbir profesyonel yetkileri ve eğitimleri bulunmadığı halde halka ilaç satıyor. Satılan bu ilaçların büyük bölümü en iyi ihtimalle düşük kaliteli, en kötü ihtimalle de öldürebilecek kadar tehlikeli. ''İnternet üzerinden ilaç satışı yapan firmalar arasında ciddi ilaç üreticilerinin de bulunduğunu, ancak bunlara rastlamanın piyasadaki sahte ilaç satıcılarının bolluğu yüzünden küçük bir ihtimal olarak kaldığını belirten Purce, geçen iki yıl boyunca yetkili kurumların internet piyasasında satışa sunulan 5,8 milyon sterlin değerinde ilaç ele geçirdiği, bunların yarısının da sahte çıktığını ifade etti.